Kan iemand mij uitleggen waarom VVD CDA EN PVV geen coalitie vormen? waarom gedoogsteun?Deze 3 partijen is er toch een meerderheidskabinet.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De partijen hebben de keizers dingen beloofd en die willen ze nakomen, omdat ze al vaker het verwijd hebben gekregen dat ze de kiezers belofte breken. Maar hoe moet je dan verder als de kiezer heeft gesproken waar zij vertouwen in hebben en dat de partijen zich er niet aanhouden. PVV wil regeren wat ik heel erg knap en gedurfd vind zij nemen de uitslag van de verkiezingen op zich. CDA heeft gezegd niet met de PVV te willen regeren maar hebben tijdens de verkiezingen wel een draai om de oren gekregen. Als een christelijke partij mensen uitsluiten in je samenleving, is dat goed? VVD die wil ook regeren maar met wie PvdA Rechts en Links als er tegenstrijdige belangen op het spel staan. Deen is voor de werkgevers en de andere komt op voor de belangen van de werknemers. De een voor de boven kant van de samenleving en de andere voor de rest van de samenleving. De VVD voelt voor dingen van de PVV maar durft het niet te zeggen en het CDA weet dat er dingen die de PVV roept wel waar zijn maar dat kan zij niet verkopen aan de achterban. Maar als zij ballen hebben gaan ze ervoor op een gelijkwaardige manier elkaar accepteren en waarderen en aan de slag gaan dan kan het CDA haar stem laten horen en eventueel standpunten van anderen verzachten en matigen De PVV goed luistert en ook argumenten van anderen niet onder tafel veegt maar laat meewegen in haar standpunten en de schonerol voor de VVD om knopen door te hakken om een goed en bestuurbaar land te krijgen een verstandskabinet neer te zetten waar we trost op kunnen worden. Maar de oppositie PvdA, Groen links, D66 en de SP moeten hun stem duidelijk laten horen op het sociale vlak. We zijn toe in Nederland aan een werk regering waarin alle partijen de handen uit de mouwen moeten steken en ieder moet doen waar ze goed in zijn. Je kan je standpunt duidelijk maken, maar wel akkoord gaan door water bij de wijn te doen.

Het CDA durft niet openlijk met de pvv samen te werken. En wilders weet heel goed dat hij zolang hij gedoogsteun geeft, een grotere macht heeft dan VVD en CDA samen. Hij kan zijn eigen dingen op de agenda laten zetten, roepen enschreeuwen wat hij zelf wil en op, het voor hem juiste moment, de stekker er uittrekken. En de VVD?, als ze maar kunnen regeren.

Het CDA, de VVD en de PVV hebben de "ferme wil" om een rechtse regering te vormen. Het gaat hier om een "bijzondere" meerderheidsregering omdat de PVV geen bewindslieden zal leveren. Wilders gaat hiermee akkoord omdat hij vooralsnog niet over voldoende kader beschikt waaruit bewindslieden kunnen worden aangewezen. De wil van ruim 1,5 miljoen PVV-stemmers wordt nu in een convenant vastgelegd en geborgd. Een alleszins acceptabele variant en zeer democratisch. Ik verwacht - zo mijn verwachtingen uitkomen - dat er een sterke en rechtvaardige regering zal komen die de grote problemen in ons land hard maar eerlijk zal aanpakken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100