In hoeverre zijn de huidige verkiezingen beinvloed door televisie en krant?

Als de media zich niet met de verkiezingen bemoeiden zouden wij waarschijnlijk een heel andere uitslag hebben gehad. Je werd er bijna gek van, de gehele dag politiek op radio televisie en de kranten stonden er ook vol van. In hoeverre zijn zij mede verantwoordelijk voor de huidige uitslag?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voor een heel groot deel. Over mensen die in beeld komen, wordt gesproken. Mensen waar niet over gesproken wordt, worden uiteindelijk vergeten door een groot deel van de kiezers. Dus bijvoorbeeld, als de partij voor de dieren, elke avond op televisie te zien was, hadden ze vast meer stemmen gehad. En dat geldt voor alle kleinere partijen. Ik denk dat de mensen in het kieshokje, voor zover het zwevende kiezers zijn, nadenken over wie ze in de media gezien hebben. De anderen worden vergeten.

Ik denk dat de media niet zo veel invloed hebben op de verkiezingen. Het gaat volgens mij om het programma van een partij, en het campagne voeren. Maar of je dat nou via huis aan huis reclame doet of via de media, dat lijkt mij niet veel verschil te geven. Je moet alleen wat meer lezen om de informatie op te nemen.

Voor mij heeft t geen enkel gevolg gehad. Toen het kabinet viel,was al meteen duidelijk op wie ik zou stemmen.Heb wel alle debatten gevolgd en ben één x gaan twijffelen maar dat is weer bijgetrokken.

heel veel zie maar naar rita verdonk

De invloed is best groot. Mij viel op dat RTL erg op de rechtse tour is. Ze publiek omroep wordt vaak als links georiënteerd genoemd

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100