Als ik door rood rij, ik een stop teken krijg, maar een uur door blijf rijden en uiteindelijk toch stop, wat gebeurt er dan?

Voorbeeld: ik rij door rood. Politie auto geeft me een stop teken, maar ik rij door (verder rij ik niet te hard, stop voor elk stoplicht etc.) wat is dan uiteindelijk mijn straf als ik na een uur (als mijn auto voor die tijd niet word klem gereden) achtervolgd te worden door politie auto's met sirene netjes de auto aan de kant zet en meewerk? Ik las net dat je "niet mee hoeft te werken aan je eigen arrestatie" dus dat je daar geen boete ofzo voor kan krijgen... Dus dan is mijn uiteindelijke boete alleen maar dat rode licht toch?

https://www.startpagina.nl/v/maatschappij/wetgeving/vraag/342495/aangehouden-tijdens-rijden-politie-vlucht
Lees het antwoord van 'geenideewieikben', met de nummer 1 bij zijn naam.

Weet jij het antwoord?

/2500

De boete voor het negeren van een stopteken is € 370,00. Agenten zijn Gekke Henkie niet, die gaan echt niet op hun dooie gemak een uur lang achter iemand aanrijden. Als zij achter je rijden en een stopteken geven en je stopt niet of je ziet dat niet, dan wordt er een keer getoeterd, blauw licht erop, sirene aan etc. Of ze gaan voor je rijden met een bordje 'volgen - politie' aan.

Dan kan u een extra boete krijgen voor het niet opvolgen van een stopteken zoals gesteld in artikel 83. De boete zou zijn gesteld op 370 euro. "Weggebruikers zijn voorts verplicht te stoppen indien hen een stopteken wordt getoond dat bestaat uit een rode lamp dan wel uit een aan een voertuig van de politie of van weginspecteurs in dienst van Rijkswaterstaat aangebracht verlicht transparant, waarin de woorden "stop" of "stop politie" in rode letters tegen donkere achtergrond worden verlicht." De verwarring rondom dit onderwerp is waarschijnlijk ontstaan vanwege een reportage van PowNews waarin dhr. Plasman uitlegt dat een verdachte van een misdrijf inderdaad geen gehoor hoeft te geven aan een stopteken. Of je in deze verdachte bent van een misdrijf of dat je moet stoppen omdat de politie je wil controleren op bezit rijbewijs is wellicht een rechtszaak waard. De tijd die erover doet om te stoppen maakt niet uit. Ook als je het voor elkaar krijgt de politie af te schudden en je op basis van kenteken alsnog aangehouden wordt zal er dan geen extra strafmaatregel volgen. Niet meer dan de boete voor roodlicht+de boete voor negeren stopteken. Toegevoegd na 28 minuten: "Gelet op deze vele artikelen, is het bijna niet te geloven dat een overvaller bij een wilde achtervolging niet verplicht is om te stoppen. Dit wordt uitgelegd door advocaat Peter Plasman in dit filmpje van PowNews" U bent geen overvaller in een achtervolging. Maar wellicht dat u dhr. Plasman als advocaat kan nemen mocht het u overkomen en zou deze een rechter kunnen overtuigen dat de extra boete onterecht zou zijn. Ik betwijfel het.

Bronnen:
http://maxius.nl/reglement-verkeersregels-...
http://www.boetes.nl/boetesoverzicht/verke...
http://www.richardhak.nl/rechten/verkeersr...

Om het heel kort te houden; - U heeft bij door rood rijden de titel "betrokkene". Dit omdat verkeersovertredingen (meestal) gedragingen zijn. - U hoeft niet mee te werken aan uw eigen veroordeling wanneer het om een strafbaar feit gaat, dan bent u een verdachte. Het ligt er dus echt aan wanneer u "verdachte" of "betrokkene" bent qua wat u rechten en plichten zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100