Bij welke gevallen mag ik de politie via 112 bellen?

Wat moet ik doen om de politie te bereiken bij kleine dingen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Wanneer je iets ZIET gebeuren en meteen de politie nodig hebt, mag je altijd 112 bellen. Dat kan zijn voor een fietsendief, voor mensen die een bushokje vernielen of als je achter iemand rijdt waarvan je het vermoeden hebt dat hij dronken is. Maar dat mag ook als je het vermoeden hebt dat mensen iets crimineels gaan doen: bijvoorbeeld wanneer je een aantal jongeren bij een parkeerterrein ziet rondhangen, terwijl ze schichtig om zich heen kijken.

Alleen in noodgevallen!

Allen bij spoed en urgente gevallen, anders niet... Dus als er iemand moet komen... met sirene...

112 bij spoed! 0900-8844 bij geen spoed wel politie..

0800-8844 bellen of via internet aangift doen. www.politie.nl

Simpel, bij ieder geval jij je bedreigt voelt, of een misdrijf ziet. Je kan dat direct motiveren en zij bepalen. Maar als het serieus is ook wanneer het fout is zijn er geen gevolgen.

Wanneer er echt haast bij is, dus niet als je autoradio is gestolen, maar wel als de dief nog in je auto zit. Anders 0900-8844 Makkelijk te onthouden: 0900 - TUIG

In spoedeisende gevallen bel je 112. Zie de uitleg via de link.

Bronnen:
http://www.112.nl/onderwerpen/spoedeisende

Het zijn aparte nummers, 112 bel je aleen bij levensbedreigende situatie`s. (doodsbedreiging, moord, grote brand, verdrinking, verstikking etc etc) Als je je huisarts opbelt en de assistente heeft het vaak druk, hebben ze een keuze nummer voor SPOED, dus dat werkt hetzelfde. voor een verkoudheidje kom je op de drukke lijn, en bij een hartaanval bel je de spoedlijn. Grote problemen gaan natuurlijk voor de kleinere problemen.

bij brand hartinfarct en overvallen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100