Welke ministers houden zich bezig met werkloosheid?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De volgende ministers houden zich bezig met werkloosheid: 1. De minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, minister Lodewijk Asscher. Hij is eerstverantwoordelijke; 2. De minister van Financiën, minister Jeroen Dijsselbloem; 3. De minister-president (en minister van Algemene Zaken), Mark Rutte.

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/regering/bewin...

Diverse ministeries hebben in ieder geval raakvlakken met het onderwerp werkloosheid, omdat hier bijvoorbeeld rekening mee gehouden moet worden met het sluitend krijgen van een begroting (Ministerie van Financiën) en het aansluiten van opleidingen op de arbeidsmarkt (Ministerie van Onderwijs). Echter, het ministerie dat direct gerelateerd is aan werkloosheid/werkgelegenheid en hier ook direct beleid op maakt is het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW). Sinds 05-11-2012 zijn de bewindslieden die dit ministerie leiden minister Lodewijk Asscher en staatssecretaris Jetta Klijnsma; beide van PvdA-huize.

Bronnen:
http://www.rijksoverheid.nl/ministeries/szw

In België: Voor Vlaanderen: Vlaamse regering: Philippe Muyters Voor Wallonië: Regering van het Waals Gewest: André Antoine Voor de Duitstalige gemeenschap: Regering van de Duitstalige gemeenschap: Oliver Paasch Voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest: Regering van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest: Céline Fremault Federaal: Federale regering: Monica De Coninck

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100