zijn de meeste populistische partijen voor minimumstraffen?

Ik weet dat de PVV dat wel is, maar zijn andere populistische en dan vooral liberaal-populistische partijen voor minimumstraffen?

Toegevoegd na 7 uur:
Zijn er nog partijen die door de meeste mensen als populistisch wordt gezien. Dus partijen tegen de elite en voor het volk. En dan bedoel ik dus partijen die bekend staan als populistisch of ze dat daadwerkelijk ook zijn is nu even niet belangrijk daar kun je uren lang over discussieren.

Maar is het gepast voor een populistische partij om voor minimumstraffen te zijn. Net als dat het gepast is voor Christelijke partijen om tegen abortus te zijn. Niet dat ze dat allemaal zijn maar gewoon dat je t verwacht.

Ik wil weten of de PVV als populistische partij in zijn ideologische stroming hoort met hun standpunt dat ze voor minimumstraffen zijn. Dus is het typisch voor een populistische partij of niet?

Toegevoegd na 7 uur:
Je mag trouwens ook populistische partijen in Engeland en Amerika in overweging nemen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De PVV is de enige partij in de tweede kamer die de rechter als sluitstuk van de rechtstaat wil beperken door middel van minimumstraffen. Dus dat beantwoord direct je vraag denk ik. Liberaal en populistisch is een beetje een kwestie van definitie. Volgens mij is in de huidige informatiemaatschappij populisme een directe noodzaak om stemmen te trekken, zeker van de slecht geïnformeerde massa. Liberale partijen, zoals liberalisme van oorsprong bedoelt is, kennen we in Nederland niet voor zover ik weet. Uiteindelijk ben je als politicus dief van je eigen portemonnee als je daadwerkelijk liberaal wil zijn, maar dat is slechts mijn mening.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100