Hoe kan het zijn dat er anno 2011 nog steeds de doodstraf bestaat in het conservatieve Amerika ?

Je zou zeggen dat alle andere landen de doodstraf afkeuren, dat mensenrechten organisaties zich ermee bemoeien

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat doen ze ook, er zijn ook altijd particuliere protesten maar ook pro-doodstraf demonstraties. Netjes op een grasveldje met een afzetting er tussen. Heel bizar sta je daar je onschuldige zoon proberen vrij te krijgen dmv. protestdemonstratie staan er een paar Hillbillies bij te schreeuwen: thank God for the death penalty. Niet perse de nabestaanden van het slachtoffer dus. En dat is ook het probleem, de publiek opinie is door de constante angstzaaierij in de media in sommige staten nog steeds pro-doodstraf. Waarom je het woord conservatief erbij haalt snap ik niet, juist het conservatieve zorgt ervoor dat het zo blijft. Over de mensenrechten organisaties, denk maar niet dat de staat daar zo maar voor zwicht, dit zijn gewoon private stichtingen die alleen maar kunnen proberen invloed uit te oefenen. Toegevoegd na 9 minuten: 37 van de 50 staten hebben de mogelijkheid de doodstraf uit te roepen, maar daar zijn er ook van die het niet in praktijk brengen. Er is trouwens laatst wat verandert:

Bronnen:
http://en.wikipedia.org/wiki/Capital_punis...
http://nl.wikipedia.org/wiki/Doodstraf_in_...

Je vraag is misschien niet subjectief maar de veronderstelling wel, waarom zou er anno 2011 geen doodstraf mogen bestaan? Ik ben bijv. voorstander van de doodstraf. Enige goede tegenargument die ik gehoord heb is het feit dat er soms ten onrechte mensen veroordeeld en dus geexecuteerd worden maar dan zijn zeer grote uitzonderingen. En ook zijn voorstanders van levenslang grotere sadisten dan voorstanders van doodstraf, want met doodstraf bescherm je de maatschappij en voorkom je herhaling terwijl met levenslang je iemand heel zijn leven laat lijden en ook de belastingbetaler ervoor laat opdraaien.

Ik kan mij wel voorstellen dat sommige mensen de doodstraf rechtvaardig vinden voor ernstige misdadigers zoals Stalin, Hitler, Breivik en Pol Pot. Overigens is je vraag wat insinuerend gesteld.

Omdat er in Amerika (en een hoop andere landen) nog steeds mensen zijn die vinden dat iemand vermoord mag worden omdat je niet mag moorden. Zoek de logica.

Het verschilt van staat tot staat. Sommige staten hebben de doodstraf afgeschaft, andere niet. Het is gewoon democratische besluitvorming. Als de meerderheid van bevolking in een staat voor de doodstraf is, stemmen ze op een gouverneur die daar ook voor is. En zo blijft de doodstraf in die staten bestaan.

Bronnen:
Mijn eigen brein :-)

Waar ze nog bestaat ,is het omdat ze juist conservatief zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100