Zijn er voordelen door te bezuinigen op de cultuursector?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Men krijgt weer meer inzicht in de waarde van geld! De mensen moeten weer eens met hun creativiteit aan de slag en zelf verantwoordelijkheid dragen i.p.v. alles alleen uit te geven met bakken om maar het subsidiebedrag op te maken wat in de pot zit, want als er geld overblijft, dan krijgen ze het volgende jaar minder en daarom wordt ons belastinggeld grotendeels verkwanseld. Momenteel wordt er op cultuurgebied bakken ' belastinggeld' uitgegeven aan dingen die eigenlijk niet nodig zijn. Waarom moet een museum dat nog zeker een halve eeuw kan blijven staan zonder renovatie, zoals bijv. Het Friese Museum, verplaatst worden van de rand van de stad naar het centrum en dan ook nog volledig nieuw gebouwd woden? Eigenlijk zou een museum, of sportvereniging e.d. als bedrijf moeten kunnen functioneren. het zou van de inkomsten moeten kunnen leven en misschien alleen een kleine bijdrage van de overheid kunnen krijgen om evtl een gat op te vullen. Wel tot een bepaalde hoogte natuurlijk. Als het meer kost dan het opbrengt, wordt niemand er beter van. Eigenlijk zou er een regeling moeten komen dat zulke cultuurbedrijven moeten leven van een minimum. Kijk maar naar een bedrijf als RTL. Zij proberen alles te financiëren met zo weinig mogelijk geld, want als er geen geld is, kan je het ook niet uitgeven. Toch komen er goede programma's uit. De gesubsidieerde tv zenders behalen geen winst ( anders hoefden ze geen subsidie te krijgen) Zouden zij niet altijd kunnen rekenen op subsidie, dan werd er iets verlangd van hen dat men ' creatief denken' noemt en dan zou men nog eens verrast kunnen zijn wat daarbij ontstaat.

Bronnen:
http://www.gtaforum.nl/topic/117023-bezuin...

je geeft minder uit, waardoor er schulden gereduceerd kunnen worden danwel er geld over blijft voor andere dingen.

Voordeel voor de overheid: Minder kosten Voordeel voor de cultuursector: De cultuur moet nu in veel meer gevallen winstgevend zijn, waardoor alleen het beste overblijft. Als je winstgevende kunst/cultuur tenminste goed vind.

ja er zijn uiteraard grote voordelen voor de schatkist. daarnaast krijgt de cultuursector te maken met marktwerking. Er wordt alleen geproduceerd als er vraag naar is. momenteel worden allerlei "kunstenaars" in leven gehouden door de overheid omdat men niet voor die kunst wil betalen. de cultuursector zal uiteindelijk meer oog (moeten) gaan krijgen voor de wensen in de samenleving ipv hun eigen leuke ideetjes.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100