Is het strafbaar om iemand met opzet een soa te geven?

Ik vraag het me gewoon af hoor, ik heb niks gedaan.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja natuurlijk is het strafbaar om iemand opzettelijk een ziekte te geven. Artikel 308 1.Hij aan wiens schuld te wijten is dat een ander zwaar lichamelijk letsel bekomt of zodanig lichamelijk letsel dat daaruit tijdelijke ziekte of verhindering in de uitoefening van zijn ambts- of beroepsbezigheden ontstaat, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste een jaar of geldboete van de vierde categorie. 2.Indien de schuld bestaat in roekeloosheid, wordt hij gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste twee jaren of geldboete van de vierde categorie. Zullen vast nog wel meer artikelen bestaan die dit strafbaar stelt.

Gelukkig is het strafbaar, zulk volk moet ze echt keihard straffen. Een 10 of 15 jaar geleden had je 2 meiden die op vakantie met 2 jongens het bed in doken. Na de vakantie kregen de dames een sms met de mededeling: Welkom in de aidsfamilie! . En inderdaad na onderzoek bleken ze beide met HIV te zijn besmet. Echt dat volk moeten ze ter plekke afschieten.

Ja. Zie bijvoorbeeld de Groninger HIV zaak

Bronnen:
http://www.rechtspraak.nl/Gerechten/Gerech...

uiteraard niet strafbaar tenzij dit levensbedreigend is. Wel sociaal ongewenst.

Gelukkig dat je deze vraag als een zuiver theoretische vraag stelt. Ja, dat is zonder meer strafbaar en het kàn zelfs beschouwd/aangemerkt worden als poging tot doodslag..als er daardoor sprake kàn zijn van levensgevaar van de door jou besmette persoon. Groet, Ton

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100