wat heeft een kinderprogramma nodig om aantrekkelijk te zijn voor kinderen?

Ik zoek bepaalde elementen bij kinderprogramma's die steeds terug komen en waardoor kinderprogramma's zo leuk zijn voor kinderen. Wat kinderen juist zoeken in kinderprogramma's?

Weet jij het antwoord?

/2500

Herhaling, kleuren, andere kinderen, muziek/liedjes, dieren.

- Een (spannende) gebeurtenis; een probleem, wat daarna wel weer opgelost wordt. - Humor

eenvoudige taal....hoge stemmen of muziek....en heel veel liefde.......bescherming.......vertedering....herkenning. iets van spanning.....maar een goede einde. Ook een afscheid en begroeting bij herhaling. Hangt er wel van af hoe oud een kind is.....b.v fabeltjeskrant een progamma met inhoud...dieren...spanning en humor

Bronnen:
Fabeltjeskrant

Ongeacht de leeftijd, geeft het programma je altijd iets wanneer je er naar kijkt. Dat kan kennis zijn, maar ook plezier of herkenning. Als je jonger bent, zijn vooral verhalen op je eigen niveau belangrijk. Door kleur en vorm wordt dit versterkt. Fantasie is een belangrijk element, alhoewel dit niet in ieder programma wordt verwerkt. Als je ouder bent, wordt contact en herkenning belangrijker en ben je op zoek naar iets waar je van kan leren. Je krijgt zelf vragen en zoekt daar antwoorden op. Nu moet ik er wel aan toevoegen dat dit een beknopt antwoord is. Mocht je nog een specifieker antwoord willen moet je je vraag anders formuleren.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100