Waarom vissen mensen voor de lol?

Wat is hier het nut van en waarom, vissen om op te eten is nuttig maar dit niet. Als je wil ontspannen kan je toch gewoon aan yoga doen of zo of heb ik dit mis?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik denk dat de meeste mensen die vissen zich niet realiseren dat een vis ook een dier is, net zoals ons huisdier en wijzelf. En al deze levende wezens willen graag probleemloos leven. Het meest dierbare wat we hebben, is ons leven. Daarom verzet iedereen zich ertegen als iemand hem wil doden, laten stikken, enz. Daarin zijn wij niet anders dan de dieren - behalve dat wij er nog bij denken "Waarom ik? Waarom moet mij dit overkomen?" Waarom zou je een ander dat aandoen?

Vissen is ontspannend, en het is altijd lekker om in de buitenlucht ''bezig te zijn''. En wanneer dan eindelijk de lijn strak komt te staan, slaat het hoofd op hol bij velen. Geweldig, of niet?

Voor de meeste mensen is het gewoon een hobby. Zoals bij een ander voetbal, computeren, gamen, tekenen, schilderen, lezen, puzzelen, handballen, ontwerpen, schrijven, verzamelen etc. etc. is, is het voor hen: vissen!

Rustgevend, in de natuur. Plus vissen kan in het dorp met kleine visjes, maar als je in een of ander tropisch kuurt gaat vissen met een bootje, lijkt het mij al heel wat anders?

waarschijnlijk vanwege het onbekende. Je weet niet of en zo ja wat je aan de lijn krjigt. Niet mijn sport; Diertjes vangen

waarschijnlijk vind iemand die vissen als ontspanning ziet yoga totaal geen ontspanning. Is een kwestie van smaak!

vissen is een ideale combi van spanning en ontspanning. je zit heerlijk buiten naar het water te staren, vaak midden in de natuur. daarnaast ben je alert: zal de vis gaan bijten, haal ik hem binnen, en wat is het er voor een? uit principe vis ik al jaren niet meer, maar wat heb ik er in het verleden van genoten!

Vissen appelleert aan het oeroude jachtinstinct van mannen (volgens mij zijn het voornamelijk mannen die vissen, maar ik kan me vergissen - en dat rijmt weer leuk). Lekker stil aan de waterkant zitten, genieten van de omgeving en tegelijk ook het gevoel hebben dat je aan het jagen bent. Rustig afwachten, oeverloos geduld hebben en dan hopen dat je wat vangt. Ik snap het wel, hoewel ik zelf nooit zou gaan vissen. Ik houd van fotograferen: ben helemaal blij als ik een of andere mooie vlinder voor mijn lens krijg, dat geeft ook zo'n gevoel van: ik heb 'm gevangen. Hetzelfde geldt voor vogelaars: mensen die de hele dag willen wachten totdat ze een zeldame vogel voorbij zien komen. Of vliegtuigspotters: die 'jagen' op vliegtuigen en zijn helemaal happy als ze een toestel van het type Boeing zus en zo van die en die luchtvaartmaatschappij zien landen. Het is allemaal jachtinstinct! ;-)

ik mag zelf graag een weekendje karper vissen. als je zo een dier kunt verleiden , dan wordt het een heel gevecht. vaak vangen we niks maar dan is het nog steeds een geslaagd weekend. de rust en spanning hooren bijelkaar.

Ik ben absoluut geen dierenactiviste. Of strijdster voor dierenrechten ofzo. Maar ik vind het absoluut onbegrijpelijk dat het zogenaamde "sportvissen" in Nederland nog niet verboden is. Ik begrijp dat het rustgevend kan zijn om aan de waterkant te gaan zitten. En ik ken ook iemand die daar dan een oude hengel bij heeft, om zichzelf een excuus te geven. Maar om willens en wetens een dier een haak door de bek te rammen ...Afschuwelijk.

Nix te doen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100