Bijna 14 jaar, krachttraining gevaarlijk?

bijna 14 jaar, krachttraining gevaarlijk?

Weet jij het antwoord?

/2500

op jou leeftijd ben je nog volop in de groei dan is het zeker niet aan te bevelen kracht trainingen te doen je spieren kunnen scheuren en verzuren je kan wel aan een fitnes progamma mee doen maar doe dit altijd wel met deskundige begeleiding

alles met mate is nog altijd het beste en overdaad schaad

Ik heb altijd geleerd dat als je jonger bent, je beter vaker en langer met kleine gewichten kunt trainen, dan weinig en kort met grote gewichten..

Welnee, gevaarlijk is krachttraining op geen enkele leeftijd als je maar niets forceert. Als je nog in de groei bent is rust tussen de momenten dat je aan krachttraining doet een extra aandachtspunt. Zorg dat er tenminste een dag zit tussen de spiergroepen die je traint, voor het broodnodige herstel.

Krachttraining voordat je volgroeid bent vergt veel voorzichtigheid en beleid. Je skelet immers is de drager van je lichaam, heel veel spieren zitten daar aan vast. Krachtige spieren op een zwak skelet levert losgescheurde pezen, breuken en andere ellende op. Daar zul je NIET op zitten te wachten. Ook je voeding moet je goed in de gaten houden (calcium) eiwitten , vitaminen. Laat je goed begeleiden, dat zal je veel narigheid besparen.

Nee, teveel training is wel ongezond en af te raden. Laat je goed adviseren door een trainer of coach. Pas ook je voeding aan je trainingsschema aan en houd op gezetten tijden voldoende rust. Verg niet te veel van jezelf en houd het in alle opzichten leuk. Als je perse' met anabolen wil trainen wacht dan in elk geval tot je 18 jaar of ouder bent.

gwn trainen er gebeurt niks.