Hoe maak ik een verroest vogelbad weer nieuw?

Thuis staat een mooi gietijzeren vogelbad maar hij verroest steeds verder. Nu staat hij droog omdat het al zo lang niet geregend heeft. Wat zou ik kunnen doen om te voorkomen dat hij nog verder doorroest? Ik denk niet dat de vogels erg genieten van een roestwaterbad ;)

Weet jij het antwoord?

/2500

Je moet het schoonmaken met een schuurspons of elke dag schoonmaken kan ook.

dit heet op ze Amerikaans cast iron als je bijhoudt gaat het je leven lang mee kijk de link en je weet hoe en wat het is een bewerkelijk klusje

Bronnen:
http://www.seriouseats.com/2016/09/how-to-...

Eerst goed schoonmaken, zodat er geen vuil in de roest geschuurd wordt. Dan met een staalborstel of grof schuurpapier de roest losschuren. Losse roestdeeltjes en schuurpoeder verwijderen met een vegertje. Nogmaals schuren met fijner schuurpapier. Afnemen met een vochtig doekje. Goed ontvetten. Schilderen met Hammerite of ijzerverf van een bouwmarkt-huismerk. Het is niet nodig om alles helemaal glad te schuren en ook hoeft niet alle roest weggeschuurd te worden. Alleen de loszittende delen van de roest moeten goed verwijderd worden. Hammerite is een dikke verf die direct over roest kan worden aangebracht (zonder grondverf) en ook de kleine oneffenheden wat opvult. Lees goed de gebruiksaanwijzing op de verpakking. Hammerite moet je anders verwerken dan gewone verf. Gebruik een wegwerpkwast, want de kwast schoonmaken en later hergebruiken is geen doen. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren en uit een hoogglans lak of 'hamerslag' effect. Meestal is op het dekseltje van de pot duidelijk te zien welke kleur en glanseffect het heeft.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100