Waar kan ik een moderne versie van een sprookje vinden?

Ik zoek een moderne versie van een sprookje. Ik wil dit als toneeltje opvoeren met 4 personen. dus liefst ook een sprookje met maximum 5 personages. Wie kan er mij een link of verhaal geven?

Weet jij het antwoord?

/2500

Roodkapje en de wolf: http://taalcreatief.blogspot.com/2008/11/moderne-versie-van-een-bestaand.html

Persoonlijk vind ik de sprookjes van Godfried Bomans geweldig. Het boek 'Sprookjes' is ook gewoon te bestellen. In bijgaande bron anders ook nog wat suggesties

Bronnen:
http://www.beleven.org/verhalen/thema/nede...

Weeuwsnitje en de dweven zwergjes

Bronnen:
http://www.lachjekrom.com/teksten/teksten-...

Sommige verhalen uit 'Gruwelijke verhalen' van Roald Dahl staan online Ik weet je doelgroep niet, voor jonge kinderen is het niet zo geschikt ;-), maar hier vind je bijvoorbeeld Assepoester http://home.deds.nl/~sprookjes/Assepoester.html Hier vind je ook Roodkapje en de 3 biggetjes: http://home.deds.nl/~sprookjes/Gruwelijke%20Rijmen.html Verder kun je sommige sprookjes vrij 'makkelijk' modern maken...Pinokkio niet van hout maar bestaande uit computer pixels, Hans en Grietje met GPS, Sneeuwwitje haar moeder heeft geen spiegel maar een webcam die haar sneeuwwitje laat zien....En elke koets en elk wit paard vervang je natuurlijk voor een flinke sportwagen ;-) Succes! Toegevoegd na 7 minuten: 'Gruwelijke verhalen' moet natuurlijk 'Gruwelijke rijmen' zijn, zoals je op het plaatje al zag ;-) Sorry!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100