ik heb nog een stuk of 15 oude fietsbanden (binnenbanden) wat kan ik hiervan maken met de kinderen?

graag zonder al te veel extra materialen aan te schaffen (huis tuin en keuken spulletjes uitgezonderd)

het moet voor de kinderen (jongen en meid) wel eenvoudig te maken zijn, maar met een 'groots' resultaat
(anders zit moeders met het project opgescheept :)

flowersticks en sieraden hebben we al gemaakt overigens (erg leuk!!) dus hier ben ik niet naar op zoek :)


graag met site/duidelijke omschrijving.voorbeeld

alvast bedankt!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Veeeeeeele ideetjes! http://users.skynet.be/hofmeester/tuinartikels/tuinkader.htm http://www.knutselidee.nl/nieuws/fietsbandb67.htm http://www.knutselidee.nl/moeder/fietsbandenketting_.htm http://www.hobbycreatief.be/Creatief%20met%20fietsbanden/indexfietsbanden.htm

Mijn vader maakte er met mij een 'goedendag' van. Je knipt de band in reepjes zodat je een soort brede elastiekjes hebt. Je maakt een bal van krantenpapier en doet daar de reepjes om. En als laatste een ketting van die elastiekjes eraan. Het is dus echt van dat wapentuig voor jongetjes en dat moet je maar willen. Bij mij deed het overigens geen kwaad hoor, ik ben niet eens in dienst geweest!

Je kunt het knippen en dan al vlechtend een lijst versieren: http://users.skynet.be/hofmeester/tuinartikels/tuinkader.htm Ziet er wel leuk uit, en je kunt in de lijst steeds een ander versiersel maken! (herfst, zomer, kerst) In de volgende link staat een krans die versierd is met een binnenband, leuk om aan de voordeur te hangen wellicht, als je wat bloemetjes toevoegt. http://www.knutselidee.nl/nieuws/fietsband67.htm Je kunt er blijkbaar ook een zwaan mee maken! http://www.knutselidee.nl/nieuws/zwaan118.htm Veel plezier!

Knip ringen van de fietsbanden en koppel deze aan elkaar zoals je dat ook met slingers doet. Dan krijg je dus een heel lange aan elkaar geknoopte ringen, dus een soort zeer elastisch touw. Al jaren ligt er een in mijn auto die gebruik ik om b.v. de fiets in mijn busje vast te zetten, of een brommer van een kleindochter. Ook gebruik ik hem als ik met mijn aanhangwagen spullen vervoer, omdat het super elastisch is en niet verteerd werkt dit veel beter dan een touw. Die ik heb is al meer dan twintig jaar oud en nog steeds prima.

Maak van de ventielen een waterraket. Zie bron

Bronnen:
http://www.sterrenkids.nl/page.php?60

Knip er samen met je kinderen ontiegelijk veel rondjes van, dan kun jullie tot in lengte van jaren je lekke banden er mee plakken.

Zoals hier al eerder genoemd: ringen knippen (die overigens door een kippenboerderij bij mij in de buurt als elastiek om de eierdoosjes werden gebruikt) en die om een propje papier wikkelen. Klein propje en hoe meer ringen hoe beter de bal stuitert. Je kunt er een dubbele draad in meewikkelen die als een lang dubbel uiteinde aan de bal blijft. Die 'lus' doe je om je voet en je draait rondjes met de bal om je been heen terwijl je met je andere voet eroverheen moet springen. De dubbele lus kun je ook van elastiek maken, dan is het moeilijker om eroverheen te springen omdat je het effect niet kunt inschatten. Wie het langste vol kan houden wint.

Je kunt er een bal van maken, deze stuiteren als de beste! Daarbij knip je de band in repen en deze willel je tot een bal. dat kan zonder lijm door de flap van een nieuwe strip ONDER een eerder gewikkelde flap te steken. Je moet wel hard (rubber gespannen) oprollen, anders vliegt de bal uit elkaar omdat het geheel te slap is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100