Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Het beste antwoord

Bushcraft is oorspronkelijk een term die gebruikt werd voor met name een scala aan overlevingstechnieken in
een bepaalde wildernis (specifiek in de zogeheten bush). In bredere zin wordt de term inmiddels gebruikt voor het (over)leven in, van en met de natuur, met tevens respect voor die natuur.
(Lees meer...)
Bronnen:
12 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden
Bedankt!

Andere antwoorden (1)

Letterlijk vertaald betekent bushcraft rimboevaardigheid. Daarmee wordt de vaardigheid bedoeld om in de rimboe (het bos, de wildernis, de jungle) te kunnen overleven zonder dat je daarvoor allerlei moderne materialen bij gebruikt. Denk dan bijvoorbeeld aan het vinden van voedsel, het kunnen vinden of maken van eigen onderdak, jezelf warm kunnen houden en bijvoorbeeld vuur maken. Het komt er dus op neer dat je leert wat de natuur je te bieden heeft en hoe je verschillende zaken (voedsel, gevaar, etc.) kunt herkennen. Het is dus zeker niet het "Rambo-spelen" dat sommige mensen doen door met een groot kapmes door de Ardennen te lopen om elke struik die een beetje in de weg hangt weg te hakken om vervolgens gewoon met de brander een gevriesdroogde maaltijd op te warmen en na het eten in de donzen slaapzak onder zeil te gaan. Bushcraft is eigenlijk het respecteren van de natuur en begrijpen dat je op vrij eenvoudige wijze gebruik kunt maken van wat de natuur je te bieden heeft.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
12 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding