koolmezen komen naar mijn vogelhuis maar na een tijd in en uit kijken gaan ze terugweg en er liggen ook geen takjes in gaan ze wel een nest maken

er komen koolmezen (m) (v) in men vogelhuis maar ze leggen er geen takjes in ze kijken er in en uit en soms gaan ze er helemaal in ze bekijken de hele omgenin en na een tijd gaan ze weg gaan ze der wel een nest in maken en broeden

Weet jij het antwoord?

/2500

Het kan zijn dat ze jouw nestkastje uitkiezen, maar het kan ook zijn dat ze een andere plek kiezen die ze beter/leuker vinden.

ja hoor de kans is groot dat ze gaan nestelen maar het is nog vrij vroeg ,ze zijn nu vooral een geschikte plaats aan het zoeken. Laat ze gewoon hun gang gaan en dan zul van de zomer jonge koolmezen in je huisje hebben.

het is altijd afwachten, een en dezelfde nestkast kan het ene jaar goedgekeurd worden, en het andere jaar niet. is de kast schoon, ligt er geen oud nestmateriaal in? zit de vliegopening op de goede kant (oost of noord-oost)? staan er wat struiken op de aanvliegroute, zodat ze hoog en droog kunnen kijken of de kust veilig is? succes!

Als je de huur wat verlaagt, zullen ze misschien voor jouw nestkast kiezen. Ze kijken nog even rond, misschien naar een nestkast met douche, centrale verwarming en dicht bij de scholen.

Ze zijn gewoon op huizenjacht! Het is elk jaar hetzelfde en mijn mezenkast heeft ook veel gegadigden als ik het zo bekijk. Totdat het tijd wordt, dan gaan ze pas naar binnen met takjes enz. Er zitten er altijd wel een paar in mijn vuurdoren die eronder aangeplant is en waar nog steeds besjes inzitten. Ze houden het huisje in de gaten om ' krakers' voor te zijn. Maar zolang moeders nog niet draagt of zin heeft, blijven ze nog lekker buiten.

Is je nestkastje na het laatste gebruik wel goed uitgewassen en afgespoekd? Ander is de kans groor,dat,dat er geen legsel in komt!

ze zijn zich waarschijnlijk aan het focussen op een geschikte nestelplaats. ze vinden je huisje interessant want ze komen steeds een kijkje nemen. huisje goed schoonmaken en zorgen dat het in de omgeving rustig is. (niet steeds kijken dus of er al wat is gebeurd in het huisje bv) je kan ze paaien met wat voer zodat ze in de buurt blijven :) als het tijd is om te nestelen en ze hebben de keuze laten vallen op je huisje komen ze vanzelf met bouwmateriaal aan vliegen om het vogelhuisje in te richten als kraamkamer :)

Bij mij komen er steeds koolmezen kijken, gisteren ontdekte ik dat er nog geen nest is. Maar het huisje zit vol met volgelpoep. Wat kan dit betekenen?

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100