Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Is mijn standaard temperatuur gewoon hoog?

Ik heb al weken lang verhoging (rond de 37,8 tot 38). Ik ben negatief getest op het corona virus en mij bloed is ook 2x getest. Maar hierdoor mag ik momenteel niet naar stage enz omdat ze dat te gevaarlijk vinden. Iedereen wilt nu dat ik de huisarts weer bel maar mijn bloed is al gecontroleerd dus ik weet niet wat de huisarts nog meer kan doen. Weet iemand misschien wat ik kan doen of waar ik last van heb?

Weet jij het antwoord?

/2500

Wat jouw huisarts zou kunnen doen is jou een schriftelijke verklaring geven dat je geen corona hebt. Vraag hem of haar eens of dat kan, zodat je verder kunt met je stage

In principe hoeft het niets te betekenen. De temperatuur van 37°C is een gemiddelde, gemeten bij verschillende mensen op verschillende tijdstippen van de dag. Bij de mens bedraagt de lichaamstemperatuur rectaal gemeten ongeveer 37°C. Deze temperatuur vertoont echter een aantal schommelingen. De lichaamstemperatuur is 's ochtends het laagste en in het begin van de avond het hoogste. Het verschil tussen de lagere ochtendtemperatuur en de hogere avondtemperatuur is gewoonlijk niet meer dan 1°C maar soms kan het verschil wel 2°C bedragen. Ook bij lichaamsinspanning (zware arbeid, sporten) neemt de lichaamstemperatuur toe: hoe zwaarder de inspanning, hoe hoger de lichaamstemperatuur. Zolang jij je goed voelt en ook de huisarts geen redenen ziet, dat je ziek zou zijn is er dus eigenlijk niets aan de hand. Voor wat betreft controle op Corona zou je met de GGD contact kunnen opnemen en ook bespreken hoe je toch aan je stage kan beginnen. Zij kunnen je advies geven voor extra (wellicht overbodige) bescherming.

Bronnen:
https://mens-en-gezondheid.infonu.nl/ziekt...
https://www.jouwggd.nl/gezondheid/corona/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100