Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

wat veroorzaakt gewichtsverlies in 2 maanden?

oke ik kreeg een voedselvergiftiging daarna van genezen maar ik kreeg allemaal andere dingen zoals gerd,middenrifbreuk,slokdarmonsteking
ook kreeg ik een bacterie en schimmel infectie in de keel en 2 huidonstekingen verder had ik een allegie test gedaan en ik had een allegie reactie maar niet waar ze op getest hadden ben ook al 2 keer verkoude geweest en wormen en darmparaciet gehad iedere dag wel wat nieuws maar ik ben dus 10 kg afgevallen maar nu verlies ik niet meer maar ik wordt ook niet meer zwaarder en ik heb veel andere klachten zoals steken in mijn zij etc. gekregen de laatste tijd mijn vraag is dus weet iemand wat dit gewichtsverlies kan veroorzaken of mijn verzwakt imuunsysteem?

ps:ik ga al naar de amc maar dat is pas op 23 november ofzo
ook veel mentale klachten met name stress

Weet jij het antwoord?

/2500

In jouw geval zou ik zeggen: al die dingen bij elkaar. Eerst buikgriep, daarna problemen met je maag en slokdarm (slokdarmontsteking en reflux c.q. GERD kunnen onder ook behoorlijk op je eetlust werken), een keelontsteking kan slikken pijnlijk maken, en dan heb je ook nog een darmparasiet gehad en allerlei andere problemen.. je zou van elk probleem op zich al flink af kunnen vallen, en jij krijgt het allemaal tegelijk of vlak na elkaar. Dan is het niet verwonderlijk dat je flink afvalt. Als je veel afvalt in korte tijd ben je ondervoed (ongeacht je gewicht) en dat zou de klachten kunnen verklaren die je nu omschrijft. Daarbij is er blijkbaar ook een verdenking op een onderliggend probleem bij jou (gezien de verwijzing) dus het lijkt me verstandig als je dat afwacht en wij met z'n allen niet gaan raden naar wat dat eventueel zou kunnen zijn. Kortom: je geeft zelf het antwoord op je vraag met betrekking tot de oorzaak/oorzaken van je gewichtsverlies. Je valt nu niet meer af, maar je komt ook niet aan. Als je je eetpatroon niet aanpast, zal dat ook niet of amper gebeuren. Je zult daar meer voor moeten eten. Lukt dat niet goed omdat je toch nog problemen hemt met je slokdarm, maag of darmen of kom je ondanks extra eten niet aan, dan kan je behandelend arts je eventueel doorverwijzen naar een diëtist(e) voor advies en indien nodig aanvullende dieetvoeding (bijvoorbeeld drinkvoeding).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100