Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

kunnen eenden een oorzaak zijn van longontsteking?

mijn vader heeft een nieuwe baan en hangt eenden op alleen hij heeft longontsteking ik vraag me af of dit een oorzaak kan zijn

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, dat kan. Papegaaienziekte is een zoonose, oftewel een ziekte die overdraagbaar is van dier op mens. Ook eenden kunnen deze ziekte bij zich dragen, en longontsteking is een bekend verschijnsel in het geval van besmetting.

Als uw vader sinds kort werkt met eenden is de papegaaienziekte inderdaad een mogelijke oorzaak. Een longontsteking kan op verschillende manieren ontstaan, bijvoorbeeld door een virus, maar ook door een bacterie. Bij de papegaaienziekte gaat het om de bacterie "Chlamydia psittaci". Besmetting met deze bacterie komt door de uitwerpselen van de eenden. De papegaaienziekte is overdraagbaar van dier naar mens. Net als bij andere bacteriële longontstekingen is ook de papegaaienziekte niet van mens op mens overdraagbaar. U hoeft dus niet bang te zijn zelf ook besmet te worden door uw vader.

Bronnen:
http://longontstekinginfo.nl/longontstekin...
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/ziekte...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100