Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

mijn cholesterol is 5,6. is dit nu veel te hoog??

Moet ik mij nu extra zorgen maken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat is een beetje kort door de bocht omdat je alleen aan dat getal niet weet hoe de verhouding ligt tussen de verschillende soorten cholesterol. Het ligt tussen 5,0 en 6,4 en dat is licht verhoogd, absoluut niet veel te hoog maar omdat je niet weet wat de verhouding is tussen de verschillende soorten cholesterol kan niemand hier zeggen hoe slecht dit voor je is. Veel HDL is bijv goed en veel LDL is slecht. Ook het triglyceridengehalte moet je weten om te bepalen wat goed of slecht is. Op de onderstaande link van de hartstichting staat een vraag van iemand met een cholesterol van 5,5: http://www.hartstichting.nl/risicofactoren/hoog_cholesterol/wanneer_te_hoog/ Als je er toch wat aan wilt doen, kijk dan hier: http://www.hartstichting.nl/risicofactoren/hoog_cholesterol/cholesterolverlagende_producten/

5.6 is licht verhoogd, niet direct iets om zorgen over te maken. Wel ff bij de huisarts laten checken en verder opletten met soort eten.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100