Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

als ik bv vandaag buikgriep heb(diaree/overgeven, wanneer worden de mensen dan ziek die ik evt. besmet heb

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Noro-virus heeft een incubatietijd van drie dagen. En is een van de virussen die buikgriep veroorzaken. Tot 3 dagen na de klachten ben je besmettelijk. Tussen de klachten zit in theorie dus maximaal 6 dagen.

Dit is afhankelijk van de incubatietijd van het soort buikgriepvirus. Het kan 2 dagen tot een week duren. Hierbij kun je ook rekening houden met het feit dat jij nadat jezelf besmet raakte, misschien ookal besmettelijk was voor anderen. Oh en incubatietijd is de tijd van besmetting tot ziek worden.

Beste Lorre, Als ik het goed begrijp vraag je je af hoeveel tijd er verstrijkt tussen de besmetting en de symptomen. Met een ander woord wordt dat "incubatietijd" genoemd. Voor buikgriep geldt dat het een incubatietijd heeft tussen de 24 en 72 uur. Ik hoop je vraag hiermee voldoende te hebben beantwoord. GroenSpul.

De incubatietijd van griep is tussen de 1 en 7 dagen. Zie onderstaande site.

Bronnen:
www.degroyegriepmeting.nl

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100