Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

wat zijn de symptomen als je de EHEC-bacterie hebt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

EHEC kan al klachten veroorzaken als je aan slechts een kleine hoeveelheid bacteriën bent blootgesteld. Enkele symptomen van een EHEC-infectie kunnen zijn: * waterige diarree, die vaak overgaat in bloederige diarree * buikkrampen * koorts * braken * lusteloos gevoel De meeste mensen die een EHEC-besmetting hebben opgelopen, herstellen binnen een dag of tien. Bij ouderen, mensen met een verminderde weerstand en jonge kinderen kunnen de gevolgen van een besmetting echter ernstig zijn en kan de infectie zelfs levensbedreigend worden. Het hemolytisch uremisch syndroom (HUS) is een van de levensgevaarlijke aandoeningen die het gevolg kunnen zijn van een EHEC-besmetting. Er wordt geschat dat ongeveer 10 procent van de EHEC-geїnfecteerden uiteindelijk HUS ontwikkeld. Door (inwendige) bloedingen kunnen ook andere organen beschadigd raken. Er kunnen bloeduitstortingen op de huid verschijnen en ook de lever en milt kunnen aangetast worden. Daarnaast bestaat er bij dit soort darminfecties altijd een grote kans op uitdroging; het is dus belangrijk voldoende te blijven drinken.

Bronnen:
http://www.gezondheidsnet.nl/de-ehec-bacte...

Soms verloopt een infectie zonder ziekteverschijnselen. Een infectie met EHEC kan de volgende symptomen geven: Milde diarree, wat in sommige gevallen kan overgaan tot bloedige diarree (hemorragische colitis). Hemorragische colitis wordt gekenmerkt door plotseling optredende hevige buikkrampen. Koorts en braken kunnen ook voorkomen. Na ongeveer 1 tot 3 dagen bevat de aanvankelijke waterige diarree bloed. Hemorragische colitis gaat gepaard met algehele malaise.

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoe...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100