Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Als je sneller bruin wordt, heb je dan meer kans op kanker?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Mensen hebben verschillende huidtypes, gebaseerd op de natuurlijke huidskleur en de mogelijkheid van de huid om zich snel aan de zon aan te passen. Een bleek huidtype (huidtype I) is een voorbeschikkende factor voor de vorming van huidkanker. Hoe donkerder de huid van nature uit gepigmenteerd is, hoe beter ze beschermd is. Zo komt in Australië veel vaker huidkanker voor bij personen van Ierse afkomst (huidtype I) dan bij personen van Italiaanse afkomst (huidtype IV), alhoewel ze beiden aan dezelfde zon worden blootgesteld.

Bronnen:
http://www.huidziekten.nl/zakboek/dermatos...
http://www.kanker.be/index.php/nieuws/huid...

Juist minder kans op huidkanker. Deze huid weet zich juist goed aan te passen.

Ja, dat betekend dat het cellen sneller stukmaakt en dus ook sneller dingen kan veranderen.

Als je een lichte huid hebt is het uiteraard toch iets gevaarlijker om huid kanker te krijgen onder de zon. Omdat de bovenste cellen laag eigenlijk kapot maakt waardoor er minder bescherming is en kan huidkanker ontstaan. Uiteraard hoe donker de huid van nature hoe beter restant tegen de zon en ook kanker

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100