Wat zou de oorzaak kunnen zijn van het opvallend hoog aantal zelfmoorden bij tandartsen?

13. Laag- en ongeschoolde arbeiders (plegen 1,46 keer vaker zelfmoord dan het gemiddelde)
12. Geschoolde arbeiders en machinisten (1,63 keer)
11. Wiskundigen en wetenschappers (1,85 keer)
10. Entertainers en komedianten (1,90 keer)
9. Artsen (1,94 keer)
8. Schrijnwerkers (2 keer)
7. Artiesten, beeldhouwers en schilders (2,12 keer)
6. Fotografen (2,5 keer)
5. Schrijvers (2,6 keer)
4. Balletdansers (2,67 keer)
3. Acteurs (2,8 keer)
2. Muzikanten (3,6 keer)
1. Tandartsen (5,45 keer)

http://www.zita.be/business/nieuws/1041262_13-beroepen-die-het-vaakst-tot-zelfmoord-leiden.html

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Vanaf de jaren dertig van de vorige eeuw is gepostuleerd dat tandartsen vaker suïcide zouden plegen dan andere academici. Dit zou samenhangen met grote werkdruk en –stress, terwijl de tandarts qua persoonlijkheid een ‘Pietje Precies’ zou zijn (iets wat ook voor apothekers beschreven is). Vandaar meer depressies, scheidingen en alcoholmisbruik, predisponerend voor zelfmoordgedachten. Vermoedlijk speelt hierbij de makkelijke toegang tot medicijnen een rol.

Schulden?

Ik heb altijd grote twijfels bij dergelijke berichten, wat houden de onderzoeken in, waarop dit lijstje gebaseerd is? hoe zijn ze gedaan? hoeveel mensen zijn er 'onderzocht'? enzenz. Dus je kan je vooral afvragen: is het wel zo dat tandartsen vaker zelfmoord plegen?

Leuk lijstje, maar weinig zeggend. Want sommige groepen zijn zo klein dat 1 geval de statistiek al enorm beïnvloed. Echter, wil je redenen..... Ik zuig er hier 1 uit mijn duim...met een klein beetje logische redenatie erachter.. Hooggeschoolden en mensen in de entertainment en/of artiesten plegen vaker zelfmoord volgens dat lijstje.... zouden deze mensen vanwege hun drukke werkzaamheden soms vaker tegen relatie problemen aanlopen? Wegens te weinig tijd voor hun relatie. En als die relatie op de klippen loopt ook nog eens onredelijk veel af moeten dragen aan die ex?

Het werk van tandartsen is weinig bevredigend. Er is geen contact met patienten, ze kunnen niets terugzeggen. Dar maakt depressief, hetgeen en belangrijke oorzaak is van zelfmoordgedachten, etc.

Ik denk omdat ze veel kwik uit amalgaamvullingen hebben ingeademd,dit stapelt zich op in de hypofyse en dit zorgt mede voor depressiviteit

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100