Iemand n middeltje/oplossing tegen zure oprispingen? Nee, geen pilletjes en tabletgekheid!

Weet jij het antwoord?

/2500

melk

Daar heb ik soms last van, bij mij helpt spa rood enorm

Kleinere maaltijden eten. De hoeveelheid eten mag hetzelfde blijven, maar beter verdelen dus. Een groot glas water drinken. Stoppen met roken/meeroken. Geen strakke kleding meer dragen. Toegevoegd na 1 minuut: Liever ook geen gefrituurde producten meer eten.

Medicijnen kunnen echt wel helpen en zijn geen gekkigheid. Als je er heel erg last van hebt kan je beter bij de huisarts langsgaan om advies, want als je steeds zure oprispingen krijgt tast dat de slokdarm aan. Dan zou ik liever medicijnen willen. Drink echter geen melk, dat stimuleert de vorming van maagsap. Je kunt het in de voeding proberen door kleine beetjes te eten, vooral langzaam eten, goed te kauwen, minder vet eten, geen chocolade, koffie, thee, koolzuurhoudende drank, alcohol, sinaasappelsap (dus eigenlijk water drinken). Toegevoegd na 3 minuten: Stress is trouwens een belangrijke factor bij het veroorzaken van oprispingen. Verder kan je last van een maagzweer hebben, dat door een bacterie wordt veroorzaakt. Ook hiervoor moet je naar de huisarts. Verder komt het ook voor bij zwangere vrouwen en die krijgen dan vaak een middel voorgeschreven.

Bronnen:
http://www.medicijnonline.be/Maagzuur.html

Als je het hebt drink dan een groot glas water. Als je het vaak hebt dan heb je een spijsverteringsprobleem. Hier vind je dan een aantal leefregels, die pilletjes en drankjes overbodig zouden kunnen maken: http://www.e-gezondheid.be/maagzuur-zure-oprispingen-tips-die-helpen/maagzuur-gastro-oesofageale-reflux-gor-zuurbrand-13-174-14859.htm Het hoeft niet altijd van de maag te komen. Het kan ook komen van zure bijproducten uit de darmen. Naast een basisbehandeling van de darmen kunnen deze zuren worden tegengegaan door o.a. natriumbicarbonaat, calcium, kalium, magnesium. Deze zijn via een goed voedingssupplement op eenvoudige wijze voldoende binnen te krijgen. Ook is het aan te raden voldoende groenten te eten. http://www.circadian.nl/maagzuur/

Een beschuitje een droog koekje

Naast alle bovenstaande tips: Op onderzoek uitgaan waar je zo op reageert. Het zou best wel eens een heel simpel dagelijks voedingsmiddel kunnen zijn waar je op reageert. Bij mij bleken het na jarenlang maagpijn, oprispingen, tobben en denken dat ik stress had (en dat kreeg ik er wel een beetje van) de pinda's te zijn.

Begin sowieso met het vermijden van bepaalde zaken zoals sterk gekruid voedsel,alcohol,koffie,tabaksrook en,in mijn geval,ook melk,deze laatste lijkt in eerste instantie juist te helpen,maar het wordt daarna juist erger. Natuurlijke middeltjes die heel goed kunnen helpen,dat moet je eerst even voor jezelf uitvogelen,zijn: * Aardappelsap,zelfgeperst of uit de natuurvoedingswinkel. * Molkosan van Dr.Vogel,dat lijkt raar omdat dat ook zuur is,maar het werkt wel,het zet een enzym in werking die de zuurproductie in je maag afremt. * Een flinke schep honing. * Kamillethee met honing of nog beter lavendelthee met honing,lavendel is een maagkruid met een rustgevende werking en heeft dus een dubbel effect. * Een eetlepel klei opgelost in een glas lauw water,ze kunnen je verder helpen in de natuurvoedingswinkel want het lijkt me niet zo slim om met een schepje het boerenland op te gaan om klei te verzamelen. * Wat erg goed helpt is magnesium,ook te koop in de natuurvoedingswinkel.

Bronnen:
Natuur & Gezondheid

Probeer de oorzaak te achterhalen in plaats van alleen richten op de bijverschijnselen. Mogelijk hoef je dan uiteindelijk niets te slikken.

Als je te dik bent, zou afvallen kunnen helpen. Draag geen strakke kleding of broekriem. Eet u grote porties, dan zou u kunnen proberen wat vaker een kleinere te nemen. Drinkt u koolzuurhoudende dranken, dan zou dat een oorzaak kunnen zijn. Vet eten en zuivelprodukten stimuleren de zuurproductie in de maag, houdt daar ook rekening mee.

Pepermunt.

zuiveringszout

Meestal gaan oprispingen samen met maagklachten, een glas cola wil helpen. Klinkt raar maar ik zelf heb hier veel baat van. Sterkte!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100