Is er een alternatief voor wc-papier voor het schoonmaken van de kont?

Ik vind het zo ouderwets er moet tegenwoordig toch wel een betere, meer hygiënische manier zijn.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, het Japanse toilet. Japanners hoeven hun handen niet meer uit de mouwen te steken om hun kont schoon te krijgen. Althans, niet veel. Dat gebeurt met een druk op de knop. Op een gemiddeld Japans toilet zitten meer dan tien verschillende knopjes, allemaal met een andere functie. Het idee is vrij eenvoudig: gewoon afspoelen. Met een kleine "hogedrukreiniger" wordt de anus helemaal schoon gespoten. Dit scheelt miljoenen tonnen aan CO2 en het waterverbruik is te verwaarlozen.

Bronnen:
http://www.vanquishdesign.nl/forum/viewtop...

google even bij ahab, die verkoopt billenwassers, ik had het pas willen beantwoorden over die w.c.'s in Azie, maar toen was de vraag weggehaald.

Je hebt natuurlijk ook vochtig toiletpapier. De stoffen die daaraan toegevoegd zijn, zullen vast een stuk hygienischer zijn. En dan zijn er nog mensen die een bidet een uitkomst vinden. Het is maar net wat je voorkeur heeft.

Een toilet met een sproeistangetje waarmee je je billen kunt afspuiten bestaat al. Ik denk dat de eerste antwoorder dat ook bedoelt. Je kunt zo'n billensproeier ook in je toilet inbouwen, zie onderstaande link.

Bronnen:
http://www.rtl.nl/%28/huistuinkeuken/vanka...

Je hebt ook babydoekjes tegenwoordig. Dat zijn doekjes die licht vochtig zijn en er zit een licht geurtje op.

Een billendouche helpt niet, tenzij met je hand (met zeep) je billen wast. Indische Nederlanderrs gebruiken een fles (botol cebok) Ik heb een billendouche die is aangesloten op 40 graden water, maar niks hoor. Afvegen met papier of met een washandje blijft noodzakelijk. De beste manier is nat wassen( douche of fles) en daarna wassen met een washandje met zeep, en het washandje daarna in de wasmand te gooien.

Zoek hier maar een mooi volautomatisch toilet uit! Ik ken gehandicapten die zo'n toilet gebruiken, super! Toegevoegd na 16 seconden: http://sparkling-bidet.com/producten.html

net als sommige turken in turkije. met water en een bakje en je handen.. wel goed ontsmetten erna.

Volop alternatieven. Van een simpele sproeier tot een luxe douche wc met alle functies. www.bidetdouche.nl

Bronnen:
https://bidetdouche.nl/

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100