Kan je overlijden door pure angst?

En dan bedoel ik NIET schrikken van iets en een hartstilstand krijgen (is geen angst mijns inziens) en ook niet dat iemand zelfmoord pleegt uit angst voor de wereld. Maar kan je zo bang zijn dat je daardoor overlijdt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

als je voortdurend angst voelt, maak je ook voortdurend stresshormonen aan, en dat verlaagt de weerstand enorm. indirect zou je dus idd kunnen overlijden aan langdurige, intense angst. alleen de doodsoorzaak zal dan iets anders zijn dan angst, nl een ziekte die zich langs je slechte weerstand heeft gewrongen.

Nee dat denk ik toch niet, want angst houdt je allert en dood je niet.

Nee, maar je vergroot de kans wel om eerder te sterven als je niet gelukkig leeft. En leven met angst is niet gelukkig leven in mijn ogen.

puur theoretisch gezien: ''NEE'' want angst maakt adrenaline aan, en dat maakt je scherper en oplettender enzo. dus nee dat kan niet

Nee, dat geloof ik niet. Van een overdosis adrenaline ga je niet dood, voor zover ik weet.

Ergens bang voor zijn, en zo overleiden lijkt me vrij onmogelijk. Maar je dood schrikken is weldegelijk mogelijk.

Van een overdosis adrenaline zul je zeker sterven. door adrenaline gaat je hartslag omhoog, als deze zo hoog wordt dat ie t zelf niet meer kan bijhouden kun je sterven. Wel is het mogelijk om heel erg te schrikken en een hartstilstand te krijgen, zoals je zelf al aan gaf. Weet alleen niet of je lichaam zoveel angst accepteerd dat je er van dood gaat, kans is groot dat je flauw valt (natuurlijke reset knop)

Ja : er is door onderzoek er naar te doen , dat mensen door angst kunnen overlijden als een vliegtuig gaat neerstorten .

Jazeker kan je doodgaan door pure angst. Als je angst heb, raak je in een stress, je hart gaat sneller kloppen en als je een zwak hart hebt, kan je hart het op een gegeven moment bezwijken.

je hoort mensen wel eens vaker praten over doodsangsten uitstaan , als je hiervan uitgaat zou je zeggen ja, maar ik persoonlijk denk niet dat dit reeel is.

ja je raakt bijvoorbeeld in shock!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100