ik krijg soms nadat ik van mijn bank of bed opsta zwart voor mijn ogen, hoe komt dat ( ik heb geen lage bloeddruk)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Met warmer weer heeft je hart een lager slagritme dan normaal & is je bloeddruk lager dan normaal. Hierdoor valt je bloeddruk dieper weg bij opstaan dan je normaal gewent bent. Dat is waarschijnlijk wat er bij jou nu ook gebeurd. Als je je zorgen maakt, en het houdt langer aan, is het wellicht verstandig even bij je huisarts langs te gaan. Die kan nauwkeuriger bepalen wat er aan de hand is dan mensen op een webforum

Je kunt bij de huisarts je Hb laten meten. Dit is je hemaglobinegehalte in je bloed. Als je een laag Hb hebt ,zou je ijzertabletjes kunnen slikken. Ijzer zorgt voor de zuurstofopname door de rode bloedcellen, in je bloedbaan.

hoe oud ben je? vaak gebeurt dat bij mensen rond de 13 (had ik zelf ook)

Ik weet niet hoe het komt, maar ik weet wel wat je er tegen kan doen. Als je opstaat en het wordt zwart voor je ogen moet je je buikspieren aanspannen. Dan wordt het bloed weer naar je hersenen gestuurd en dan trekt het zwart vanzelf weg.

Is effect van de zwaartekracht. Bloed zakt naar beneden waardoor de hersenen minder krijgen. Als de hersenen te lang zonder bloed komen, laat het de mens flauw vallen, waardoor het weer meer bloed krijgt (want je ligt). Zie ook de term; orthostatische hypotensie op google!

ik zou niet te snel opstaan dan wordt je ook zwart voor je ogen

Voor de effecten van orthostatische hypotensie hoef je in normale toestand geen lage bloeddruk te hebben, allerhande redenen kunnen dit veroorzaken, van een vernauwing in hersenslagaderen, een aneurysma, laag Hb en zelfs hypoglycemie (laag bloedsuiker) alsmede vele andere oorzaken kan het licht even uit gaan als je gaat staan of de lift wat snel optrekt als hij OMHOOG gaat. Gebeurt het vaak en/of heb je er last van (oa. icm. hoofdpijn) vraag dan je arts even.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100