ik ben heel erg verbrand door de zon wat kan ik nu beste doen?

ik ben heel erg verbrand door de zon zo erg dat ik over bijna mijn gehele lichaam dikke blaren heb die open knappen wat zou ik nu het beste kunnen doen

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Koelen van de huid met natte doeken of langdurig onder een lauwe douche staan, kan de pijn verlichten. Laat blaren zoveel mogelijk heel om bacteriële infectie van buiten af te voorkomen. Gebruik bij heftige pijn evtl een pijnstiller zoals paracetamol. Om de huid volledig te laten herstellen is het belangrijk dat je je huid minimaal een week niet meer bloot stelt aan de zon. Wanneer er sprake is van zeer ernstige verbranding met zwellingen, blaren, koorts, rillingen, hoofdpijn en andere verschijnselen, is het een ernstige zonnebrand en is het belangrijk zo snel mogelijk de huisarts te raadplegen. Ga dan niet smeren met Calendula of iets van lotion of aftersun. Hiermee zou je de blaren open kunnen maken. niet alleen littekentjes kunnen zo ontstaan, maar ook potentiële kankercellen.

Zo snel mogelijk een bezoek brengen aan je huisarts of ziekenhuis. En je ouders ervan op de hoogte stellen natuurlijk, voor zover je dat nog niet gedaan had!

Een goede raad is om even langs je huisarts te gaan! Verbrand door de zon en daar blaren aan over houden lijkt me toch een ? graad's verbranding! Vooral geen geparfumeerde zalfjes er op doen, niet onder een te koude douche gaan staan dat is beide erg slecht! Verder zou ik alleen advies van een deskundige voorschrijven! Maak morgen gelijk een afspraak!

komt ie weer'; schijfjes komkommer koelt en verfrist de brandplekken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100