is het zinvol voor mijn persoonlijke groei om eerst op mezelf te wonen voor ik definitief met de man van mijn dromen ga samenwonen + trouwen?

ivm twijfel (voortdurend vragen aan anderen zonder een beslissing te durven nemen) Kan ik er daadkrachtiger en zekerder van worden, ECHT ONTDEKKEN WIE EN HOE IK ZELF BEN (of weet ik dat diep van binnen al?) of kan ik beter bij hem blijven wonen, verder samen en naar elkaar toegroeien en geld uitsparen voor trouwen, huis en kinderen later?

Weet jij het antwoord?

/2500

Uitstel is het beste. Je zult ook spoedig ontdekken dat je man van je dromen niet bestaat en ook dat jij niet altijd zijn prinsesje bent. Het huwelijk is niet voor watjes.

Hoe oud ben je? Het feit dat je dat hier vraagt zegt ook al wat over je onzekerheid. Het kan goed voor jezelf zijn om een tijdje je eigen beslissingen te moeten nemen en helemaal alleen voor jezelf moeten zorgen. Je kunt dan niet steeds terugvallen op iemand die voor je zorgt als het moeilijk wordt, en daar leer je heel veel van. Als je al bij hem woont, moet je je serieus afvragen wat hij er van vindt als je nu zegt dat je een tijdje op jezelf wil gaan wonen. Is het daarna nog wel zoals het was? Dat echt ontdekken wie je bent kun je net zo goed met hem samen doen. Ik geloof niet zo in op zoek gaan naar jezelf, als ik iets zoek vind ik het meestal niet, het komt vanzelf naar me toe.

Zélf denk ik dat het wel beter is om eerst op jezelf te gaan wonen voor je persoonlijke groei..de dingen te doen die je leuk vind, wat van de wereld zien waarbij je hier en daar je neus stoot wat helemaal niet erg is want daar leer je van. Iedereen twijfelt weleens of 'ie wel de juiste keuze in het leven gemaakt heeft en het gras lijkt altijd groener aan de overkant. Als jij jezelf betrapt op het feit dat je wel erg veel en vaak twijfelt zeg ik: hak de knoop door en doe wat je écht wil want het leven is kort en uiteindelijk leef je maar met 1 iemand en dat is: jijzelf.

Doubtful..zou ik in jouw situatie als..grote twijfelaarster..geneigd zijn te vertalen. Met je naam geef je al aan dat je vreselijk onzeker bent..over vrijwel alles. Normaal gesproken zou ik als advies geven: Volg je hart en ga samen met je geliefde wonen. Echter in jouw situatie lijkt het mij verstandiger dat je eerst wat aan jezelf gaat werken. Durf maar gewoon een standpunt in te nemen en denk er dan desnoods bij: Dan ga ik maar een keertje op mijn be..gezicht.. Durf maar te blunderen..en leef! Waarom zou jij geen fouten mogen maken, hè? Fouten horen bij het leven..daar moet je van leren.. Er omheen lopend ze uit de weg te gaan..moet je vanaf nu gewoon gaan laten. Neem je voor en zeg dat ook tegen je vriend dat je per een bepaalde datum..laten we zeggen..1-9-2010 met hem gaat samenwonen en leef daar fijn naar toe. En zie maar eens hoe gelukkig je je daarbij zult gaan voelen.. Ik hoop je een beetje op weg geholpen te hebben. Mocht je nog iets willen weten. Laat het mij dan maar 'horen' Okay? Gr. Ton

Op de zoektocht naar jezelf kun je knap gehinderd worden door te gaan samenwonen als je daar goeddeels nog niet uit bent. Of je er überhaupt helemaal uitkomt betwijfel ik maar dat hoeft ook niet. Een mens zit te dynamisch in elkaar om helemaal niet meer te veranderen (hoop ik), al verloopt dat proces doorgaans minder onstuimig gedurende de volwassenheid. Ik vind het absoluut aan te raden om eerst een poosje op jezelf te gaan wonen en van daaruit te beoordelen wat jou het beste bevalt. Op die manier kun je veel beter een bewuste keuze maken.

Je kan persoonlijk groeien net zo veel binnen een relatie als buiten een relatie. Soms geeft een moeilijk relatie en enorm mogelijkheid om te groeien, maar natuurlijk gaat iemand niet op zoek naar moeilijkheden om te groeien. Mijn punt is dat je persoonlijk groei is misschien niet de reden voor je twijfel.

Ga maar even op jezelf wonen. Is echt beter. Even je eigen territorium hebben, je eigen tijdsindeling uitzoeken, voor jezelf alleen koken etc. Pas als je jezelf voldoende kent, kan je voor hem meer betekenen. Een vloermat heeft hij ook niet veel aan. Of aan veel ruzies, omdat jij nog niet weet waar je staat, en je wel licht ongelukkig voelt. Even een half jaartje of een jaartje op jezelf wonen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100