Worden wij genoeg geinformeerd over de gevaren van de varkensgriep (H1N1)?

Zou dit 'm zijn? Gaat deze virusvariant mondiaal huishouden onder de mensenpopulatie?

"Geen paniek! Waarschijnlijk een storm in een glas water."

Tientallen doden, talloze besmettingen en elke minuut krachtiger in haar destructiviteit. Is de (nieuwe) pleuris nu werkelijk uitgebroken en komt hij met de snelheid van het vliegtuig onze kant op?

"Geen paniek! Niets aan de hand. Laten we vooral ons hoofd niet verliezen."


De Nederlandse media verhalen vooralsnog liever over de "homotalkshow" van Paul de Leeuw, over een niet Christen die uit het CDA is gestapt en over Golden Girl Dorothy die op zesentachtigjarige leeftijd het tijdelijke voor het eeuwige heeft verruild. Op de site van het ministerie van VWS is het rustig en mensen als Ab Osterhaus lijken voor menige journalist onvindbaar. Welk idee bekruipt u in deze?

Weet jij het antwoord?

/2500

NU is het in het nieuws!!! Schakel in op RTL4. Toegevoegd op 26-04-2009 23:21:10 Te vroeg voor paniek en genoeg om tot voorzichtigheid te manen.

Ten eerste: ik heb dit weekend echt mijn best gedaan om niet teveel nieuws te zien, maar ik kon toch niet om de varkensgriep heen. Overal berichtjes: in de kranten, op het internet en het zal ook heus wel op het journaal zijn geweest. Dus dat het niet op het nieuws zou zijn, of dat ander nieuws belangrijker zou zijn, ik deel je mening niet (gaat PdL een homotalkshow presenteren? dat wist ik nog niet...). Ten tweede: op het moment dat iedereen in Nederland in paniek zou raken en zijn hoofd zou verliezen, zouden de consequenties wellicht wel veel groter kunnen zijn. Want dan gaan we met zijn allen naar de huisartsenpost of de EHBO, eisen inentingen etc, terwijl de eventuele echte zieke mensen niet geholpen kunnen worden. En zolang we niet weten hoe het virus zich verspreidt, hoe we ons het beste kunnen wapenen, dan kunnen we ook niet veel. Dus dan is het beter alert te zijn, maar niet in paniek te raken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100