wat te doen bij misleiding met daarop volgend misbruik door huisarts ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Kijk even op de link. Dat is de site van het tuchtcollege van de gezondheidszorg.

Bedoel je seksueel misbruik? In dat geval: aangifte doen bij de politie!

Heb je iemand in je naaste omgeving die je kan helpen? Al is het alleen al als praatpaal. Wil je er iets mee doen, ik denk ook aan aangifte bij de politie omdat er kennelijk sprake is van een misdrijf, dan heb je zo'n persoon hard nodig. Er zal gevraagd worden naar alle details, ook naar je eigen rol. Dat zal geen gemakkelijke weg worden en die moet je niet helemaal alleen gaan. Heb je niemand dan zou je steun van maatschappelijk werk kunnen overwegen.

Direct aangifte doen bij de politie, dit is het enigste wat echt helpt.

In ieder geval ook een andere arts nemen!

Vooral inzien dat jouzelf niets te verwijten valt en aangifte doen bij de politie dan wel aan de bel trekken bij de nodige instanties zoals de inspectie gezondheidszorg, tuchtcollege gezondheidszorg of slachtofferhulp (zie bron).

Vertel het in ieder geval aan een persoon die je voor de volle100% vertrouwd. ( partner ,vriendin, moeder ,vader zus )dan heb je in ieder geval al een luisterend oor gehad. Vervolgens aangifte doen bij de politie en die hebben vaak dan ook wel advies voor je en kunnen je helpen om eventueel het medisch tucht college in te lichten. En uiteraard zou ik ook op zoek gaan naar een andere arts want deze arts heeft je vertrouwen dus danig beschadigd dat je je er niet meer op je gemak zult voelen bij een eerst volgend consult

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100