Hadden sommige oogartsen in de jaren 80 een zelfstandige praktijk?

Ik weet nog dat ik als klein meisje in de jaren 80 naar de oogarts moest omdat ik een lui oog had. De praktijk was in een oud herenhuis in de stad en bij een oudere arts die boven de praktijk woonde.
Als ik nu naar de oogarts moet, word ik door verwezen naar een ziekenhuis of een privé kliniek. Ik heb gegoogeld maar ik kom nergens meer oogartsen met een zelfstandige praktijk tegen. Klopt dit? Ben ik toen wel bij een echte oogarts geweest? Terinfo: De specialisten die wij vroeger bezochten: oogarts, huisarts en tandarts waren vaak al half met pensioen en hobbyden nog wat bij. Voorbeeld: tandarts verdooft vooral niet (is vergif) en boort bij wijze van zenuwbehandeling zonder verdoving de kies open en stopt er een kruidnagel in. Tot de volgende keer! Huisarts tot laat in de avond bereikbaar. Runt zijn praktijk in incidentele gevallen snachts in pyjama en kamerjas.

Weet jij het antwoord?

/2500

Oogartsen met een eigen praktijk zijn (nagenoeg) uitgestorven. Met de opkomst van de opticiens/brillenzaken, waar je goedkoop je ogen kan laten testen, zijn de oogartsen met eigen praktijk gestopt. Voor een oogarts moet je tegenwoordig naar een ziekenhuis.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100