Kun je je vetpercentage verlagen als je onder je caloriebehoefte zit, maar toch alleen maar ongezonde vetten binnenkrijgt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Je vetpercentage kan wel lager worden, als je naar verhouding voldoende eiwitten blijft eten, en je sport voor behoud spiermassa. Maar op lange termijn veel transvetten en verzadigde vetten eten is niet zo goed voor je gezondheid. Het is vooral belangrijk om gevarieerd te blijven eten. Toegevoegd na 2 minuten: Alleen maar vetten is te eenzijdig, je mist hierdoor bepaalde vitamines en mineralen.

Als je minder gaat eten dan je behoefte is zul je in ieder geval gaan afvallen. Of je vetpercentage lager gaat worden is maar de vraag, als je namelijk geen eiwit eet zal je lichaam ook spierweefsel gaan verbranden om aan de energiebehoefte te voldoen. In theorie kun je dus meer spierweefsel laten verbranden, en je lichaamsvet op peil houden, in dat geval zal je vetpercentage zelfs stijgen in plaats van dalen. Als je je vetpercentage wilt laten dalen zou ik adviseren om gezond te gaan eten, af en toe frituur kan, maar zorg dat ook voldoende eiwit en vitamines en mineralen binnenkrijgt.

Ja, dat kan. Je vetpercentage wordt vooral bepaald door de hoeveelheid vet, niet de kwaliteit. Paradoxaal genoeg geldt dat je afvalt van vet eten (eiwitrijk eten is in dit opzicht nog effectiever), en aankomt van vetarm (koolhydraatrijk) eten. Koolhydraten stimuleren vetopslag en geven geen gevoel van verzadiging (je blijft dus dooreten). Toegevoegd na 3 minuten: Aanvulling; frituren is dus vooral slecht omdat de meeste snacks relatief nogal wat koolhydraten bevatten. Verder, zoals in reacties genoemd, oud frituurvet bevat acrylamide en dat is ongezond; vervang dus vaak het vet als je zelf frituurt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100