wat te doen tegen rood oog?

Ik had gister erg last van een jeukend oog. Dus ik ging krabben. Maar mijn oog werd toen rood, ik dacht dat is morgen wel weer over. Maar ik wer vanmorgen wakker en mijn oog is nogsteeds rood. Vanavond heb ik een feestje. Heeft iemand tips hoe mijn rood oog verdwijnt voor het einde van de dag x Gea

Weet jij het antwoord?

/2500

Als de randen om de ogen erg rood zijn, is er soms sprake van blepharitis, een ontsteking van de kliertjes van Meibom of aan haarzakjes van de wimpers. Als deze bacteriële infectie ernstige vormen aanneemt, is het verstandig even een bezoekje te brengen aan de huisarts of oogarts. Is de ontsteking nog in een beginstadium, dan kun je proberen de ogen weer tot rust te brengen door warme compressen. Deze intensiveren de bloedcirculatie in en om de ogen en dit helpt bij de genezing. Maak een warm compres door een heet gestreken zakdoekje op te vouwen en op het oog te leggen, neem een schoon washandje met warm water of dompel het in thee van calendula of ogentroost.

Bronnen:
http://volzicht.nl/oogklachten/rode-ogen/h...

normaal gezien gaat dat vanzelf wel weg maar omdat ik uw ouderdom niet weet kan het ook een geslachtsziekte zijn! ik heb het ook aan de hand gehad en het was uiteindelijk alleen op te lossen toen met penicilline! oppassen dus want, wanneer je er niet vroeg bij bent, dan kan het ook overslaan naar je andere oog wat ik ook voorhad!!! in Thailand noemt men dat "ta deng" wat letterlijk rood oog betekent.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100