Kun je als mens zomaar uit het niets in slaap vallen?

Ik slaap ongeveer zes a zeven uur per nacht. Ik word meestal uit mezelf wakker. Recent zei iemand tegen me dat als je maar zes uur per nacht slaapt de kans heel groot is dat je eens uit het niets in slaap valt. Bv tijdens het wandelen, in de auto, etc. Ik vraag me de waarheid hierover af.
Dus kortom, hoe snel val je in slaap uit het niets.
Spreekt voor zich dat als je nachten niet slaapt, maar in mijn geval bv en in zijn algemeen

Weet jij het antwoord?

/2500

Mensen met narcolepsie hebben soms ineens onbedwingbare slaapaanvallen. Het kan dus weldegelijk, maar dit is meer uitzondering dan regel

Bronnen:
http://www.narcolepsie.nl/

Ineens uit het niets in slaap vallen gebeurt alleen mensen die lijden aan narcolepsie, en dan nog in een ernstige vorm. In alle andere gevallen is het uitgesloten dat je van het ene op het andere moment zo maar in slaap valt. Wel kan iedereen overvallen worden door vermoeidheid en als gevolg daarvan in slaap vallen, maar dat gebeurt dan niet van het ene op het andere moment.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Narcolepsie

Mensen die oververmoeid zijn, kunnen idd op 'uit het niets' in slaap vallen, dus ook terwijl ze bezig zijn met routinematig werk (lezen, autorijden). Daardoor zijn idd ook heel wat ongelukken gebeurd. Maar dat komt niet door kort slapen; het komt door oververmoeid (niet uitgerust) zijn. Sommige mensen zijn na 6 uur slaap uitgerust; andere pas na 9 uur.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100