hoe oud kan een mens worden?

mijn oma is 98 en ik wil daarom weten hoe oud ze nog kan worden

Weet jij het antwoord?

/2500

De vrouw die tot nog toe het langst geleefd heeft in Nederland, is ruim 115 jaar oud geworden. Op dit moment is de oudste inwoonster van Nederland ruim 109 jaar. Een overzicht, zie onderstaande link. http://nl.wikipedia.org/wiki/Lijst_van_oudste_vrouwen_van_Nederland

Professor Sir Colin Blakemore, de voormalige chef van de Britse Medical Research Council, beweerde dat er een plafond is voor hoe lang de mens kan leven en hoe oud het menselijk lichaam kan worden. Hij ziet een levensduur van 120 jaar dan ook "mogelijk als de absolute limiet", vooral omdat de mensen die deze kaap bereiken "zo zeldzaam" zijn. Zelfs met medische en technologische vooruitgang, is het onwaarschijnlijk dat deze drempel overschreden wordt. Daarmee bevestigt hij de resultaten van een Frans onderzoek in augustus, waaruit bleek dat het 'eeuwige leven' hoogst waarschijnlijk uitgesloten is.

Bronnen:
http://www.hln.be/hln/nl/33/Fit-Gezond/art...

De vrouw (en persoon) die wereldwijd het langst geleefd heeft (welke officieel erkent wordt is): 122 jaarr 164 dagen oud http://nl.wikipedia.org/wiki/Oudste_mens#Hoogst_bereikte_leeftijden_.28erkend.29 Toegevoegd na 3 uur: Min? Die vat ik even niet.

Hoe oud een men kan worden is afhankelijk van haar/zijn gezondheid. Wanneer de oudstemens ooit 120 is geworden, wil dat niet zeggen dat je oma dat ook kan worden. Het ligt aan de levensomstandigheden, eten, klimaat, gezondheid voorop gesteld. Je oma heeft al een mooie leeftijd bereikt en het kan zijn dat ze in prima gezondheid verkeerd. Toch kan een verkoudheid fataal worden. Geniet van haar zolang ze in jou leven is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100