Waar ligt de grens tussen op je gevoel afgaan, en beter weten ?

persoonlijk antwoord a.u.b.

Weet jij het antwoord?

/2500

Precies in het midden......anders was het geen grens

'Beter weten' (cognitief) en 'op je gevoel afgaan' zijn beide subjectief. Geen van beide is ahw te vertrouwen; ze geven jouw voorkeur weer, maar dat is nog niet 'beter weten'. Door de bank genomen weet iedereen het beter (de beste stuurlui...). Kortom: het is heel persoonlijk en niet als algemeenheid weer te geven. Maatstaf: laat je gezond verstand samenwerken met je gevoel. Wanneer je er niet uitkomt zou ik je adviseren je gevoel de doorslag te laten geven.

Die grens trek je zelf! Iemand die op zijn gevoel of instinct afgaat, heeft een kortere grens dan iemand die op zekerheid gaat. Ik heb vaak rare dingen gedaan omdat mijn gevoel me dat zei. Ik wist beter, maar volgde toch mijn gevoel omdat iets me zei dat ik het moest doen. Een voorbeeld; Mijn zoon, als peuter, keek voor mijn gevoel anders uit zijn ogen. Hij mankeerde niets, speelde, was vrolijk,dronk goed, at goed,kortom, ik wist dat hij niets had, dit zou iedereen gedacht hebben die hem bezig zag. Ik ben op mijn gevoel afgegaan en ben naar de huisarts met hem gegaan. Die keek niet eens raar op, toen ik hem zei dat hij niets mankeerde,maar toch graag wilde dat hij hem nakeek omdat hij anders uit zijn ogen keek." Een moederinstinct moet je altijd volgen"zei hij. Zijn diagnose na een kort onderzoek, wees uit dat mijn zoontje een angina had. Ik heb geleerd op mijn gevoel te vertrouwen omdat dit me nog nooit in de steek heeft gelaten. Ik heb dus een korte grens, wacht niet te lang en luister naar mijn gevoel.

Bij mij ligt die grens op de plek waar ik een domme keuze denk te maken, maar er gewoon heel veel zin in heb.

Volgens mij is er geen grens. Die twee dingen kunnen tegelijk voorkomen. Ik weet soms best wel beter, maar ga toch op mijn gevoel af...

Er is geen verschil: ze komen beiden voort uit dezelfde bron! Ze zijn beiden reacties van het onbewuste aspect 9die hebben we allemaal) Op het moment dat jij je(diep van binnen) realiseert dat je doel NIET haalbaar is, zul je je beseffen: dat je wel beter weet. Toch doe je het : want je volgt je gevoel.. Gek genoeg is DIT gevoel (dat je volgzaam bent) een niet echt gevoel: het is alleen eigenwaarde die jouw laat 'denken' dat je er toch voor moet gaan (tegen beter weten in) Diegene (binnen in jou) die beter weet, heeft altijd gelijk! dat is namelijk je ware GEVOEL! Dat gevoel is je ziel! (die weet echt wel beter hoor!)

dat ligt eraan wat je onder gevoel verstaat , bedoel je emoties of intuitie ?, en met beter weten , bedoel je een dieper weten of een conclusie berust op feiten ?

Er is geen beter weten dan voelen.

Grens? Gevoel is ook 'weten'. Gevoel, bewustzijn, onderbewustzijn, verstand... dat ben jij. Je kunt alleen maar luisteren naar jezelf en het is allemaal even goed. 'Beter weten' komt soms achteraf. Soms denken we het beter te weten. In feite weten we maar heel weinig :)

Het ligt een beetje aan het onderwerp...maar eigenlijk weet je diep van binnen al wat je besluit is. Alleen je andere kant van je ziel heeft ook een stem en dat is je verstand. Je hebt ook een leerproces hier, dus alles wat je besluit heeft toch een doel/reden gehad. Niet vergeten dat is belangrijk! Probeer een besluit te nemen als je niet te emotioneel bent....dan is het zuiver denken n.l. iets vertroebelt....Blijf bij jezelf, ook dat is heel belangrijk!!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100