doet een multivitamine even goed zen werk als alle vitamines apart?

Weet jij het antwoord?

/2500

Voor elk vitamine is een 'aanbevolen dagelijkse hoeveelheid' (ADH). Op de verpakking van de multivitamine staat welke vitamines er in zit en welk percentage van de ADH per pilletje. Ook op de verpakking van een preparaat met 1 soort vitamine staat hoeveel erin zin en hoeveel procent dat van de ADH is. Qua effectiviteit maakt het geen verschil, maar de hoeveelheid kan wel verschillen. Overigens is het zo dat de meeste mensen met normale gezonde voeding genoeg vitamines binnen krijgt. Tekorten ontstaan bijvoorbeeld chronische darmziekten of mensen die niet gezond eten.

sommige vitamines hebben andere stoffen nodig om goed te worden opgenomen of andere vitamines nodig om goed te worden opgenomen. Sommige werken in hun eentje net zo goed. Kijk hier eens: http://www.natuurlijkerwijs.com/vitaminen.htm http://www.vitamine-info.nl/veelgestelde-vragen/supplementen/

DE multivitamines van tegenwoordig zijn van zo'n hoge kwaliteit en samenstelling dat dit geen verschil uit maakt. Ze worden tenslotte uitvoerig getest, alvorens ze op de Nederlandse markt mogen komen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100