Ik ben sinds vannochtend gestopt met snoepen hoe kan ik dit volhouden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Door iets anders te bedenken waarmee jij jezelf een (gezond) plezier kunt doen, in plaats van snoep. Er zijn genoeg andere lekkere of leuke dingetjes die jou kunnen helpen om het niet-snoepen vol te houden zonder sikkeneurig te worden. Maak daar een lijstje van, en als je echt naar iets snakt dan ga je iets van dat lijstje voor jezelf kopen om van te genieten.

Stoppen met snoepen dat kan niet voor altijd of toch voor een lange tijd. Want iedereen wil het gewoon. Maar ik denk dat als je gezonde lekkere snacks maakt bevoorbeeld wortels met een dipje ofzo. Dat het happen naar snoep gewoon direct weggaat.

Op dezelfde manier waarop iedereen stopt met een soort van verslaving: met heel veel moeite. Het lukt alleen maar als je er zelf achter staat en als je goede redenen hebt om helemaal te stoppen.

Ga iets zinnigs doen als je trek krijgt.bv.zeg tegen jezelf"kom op ik ben toch geen oliebol/slapjanus enz.Zeg tegen jezelf,niet snoepen,is toch peanuts.zeg tegen jezelf wees een man/vrouw,en blijf er van af.

het beste is 3 a4 boterhammen met kaas 1 glas magere melk per dag 2 stuks fruit en avond eten groente met rund of kip geen VARKEN. dat is de manier om af te vallen dat denk ik anders wil je niet stoppen met snoepen toch? succes met het volhouden en trouwens geen sapjes en limonade water thee koffie zonder melk en suiker dit is het beste dieet 4 kilo in een week! later blijft het even hangen maar gaat daarna weer door :) bij 10 kilo blijft die hangen.

Je lichaam kan verslaafd raken aan suiker dus je moet je lichaam eraan laten wennen dat je niet meer snoept. Toen ik stopte met snoepen dacht ik de eerste dagen constant aan snoep/koek etc. Toen heb ik bij de natuurwinkel suikervrije koeken en suikervrije dropjes gekocht om het snoepen mee af te bouwen. De eerste dagen nam ik 2 koekjes en een paar dropjes. Een week later 1 koekje en minder dropjes. Weer een week later wel eens geen koek. Het is even doorbijten maar na een tijdje zul je zien dat je niet eens meer naar snoep verlangd. :-) Succes! Toegevoegd na 1 minuut: PS: let er wel op dat je koeken met een natuurlijke zoetstof (tagatesse of stevia) of helemaal suikervrij koopt. Dus geen aspartaam!

Wen je lichaam aan suikervrij voedsel. Dus eet een tijd ook geen andere zoetstoffen. Als je zoet fruit eet, neem er dan ook iets vettigs bij, bv een cracker met boter. Je lichaam vraagt na een tijdje dan minder dringend om zoet. Als je een zout snoeper bent, chips ed , lees dan heel goed de kleine lettertjes en laat je meest gruwelijke fantasie erop los.

een voordehandliggende tip: zorg dat je geen 'snoepgoed' meer in huis hebt. Dan is de drempel tot snoepen al een stuk hoger. Dat je lichaam eraan moet wennen, staat hierboven al. Na twee weken is je lichaam er al grotendeels aan gewend geraakt. Mocht je je interesseren voor ingredienten: Het boekje "Wat zit er in uw eten" (een klein zwart boekje) staan alle E-nummers (en hun schuilnamen!) in genoemd, inclusief alle risico's die je neemt met het eten ervan. Helpt mij enorm als ik ergens zin in heb, lees de ingredienten en het boekje ernaast. Een groot deel van de trek verdwijnt vanzelf en je wordt heel creatief met het maken van een gezondere versie van een product (die overigens vaak ook veel lekkerder is). Zo kun je verantwoord snoepen, en blijft het een echte traktatie omdat je niet louter een verpakking hoeft open te trekken, maar je het helemaal zelf hebt gemaakt. Werkt trouwens ook heel goed bij het koken van een maaltijd, geen 'pakjes en zakjes' en kant-en-klaar. Puur natuur!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100