Maakt lachgas je gelukkig?

Misschien een hele gekke vraag... maar het is wel wat ik me afvraagt en niet op het internet kan vinden... maakt lachgas je gelukkig? En zo ja... is het erg schadelijk bij te veel gebruik?
en kan je er makkelijk aan komen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Een van de bestanddelen van het middel waar ze mensen mee onder narcose brengen is lachgas. Lachgas word altijd in combinatie met zuurstof en vrijwel altijd in combinatie met andere narcosemiddelen gebruikt. Het maakt je bij recreatief gebruik (bijvoorbeeld inhaleren via een ballon) zeker aan het lachen maken en het zal je misschien tijdelijk (ongeveer 20 seconden) het gevoel van "geluk" geven. Het is relatief makkelijk om aan lachgas te komen. Lachgas zit bijvoorbeeld in slagroomspuitcapsules. Overmatig gebruik van lachgas brengt wel de nodige risco's met zich mee, dus wees voorzichtig.

Ik ben het niet eens met het eerdere antwoord. Lachgas maakt je niet gelukkig, het maakt je in een roes. Zelf twee maal recreatief gebruikt, daarna nooit meer. Hoofdpijn, duizeligheid achteraf is geen aanrader. Makkelijk aan te komen, ja slagroomspuitpatronen bevatten lachgas.

Bronnen:
Eigen ervaring

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100