Is veel hoesten schadelijk voor je keel?

Ik ben verkouden en hoest erg veel. De dokter vertelt dat ik moet uitzieken en rustig aan moet doen. Maar ik begin inmiddels een beetje hees te worden van het hoesten. Dus komt de vraag naar boven, is veel hoesten schadelijk voor je keel?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dat ligt er aan wat voor hoest het is. En wat de oorzaak is. Hoesten is een natuurlijke reactie van het lichaam om prikkelende stoffen en slijm weg te werken. Dit moet niet geremd worden. Natuurlijk is het dat je daar schor of hees van wordt, maar dat is niet het ergste. Dat heb je ook als je flink geschreeuwd hebt of flink carnaval gevierd hebt. Zorg voor voldoende ventilatie en veel drinken en zuigen op snoepjes, niet perse van die anti-hoest middelen.

Bronnen:
http://www.kring-apotheek.nl/zz/zz11.html

Hoesten is schadelijk voor je stembanden. Weet niet of keel met stembanden wat te maken heeft. Denk van wel,

Hoesten gaat voor irritatie zorgen in de keel. Je slijmen komen los en je gaat meer hoesten. Het resultaat is een rauwe keel die bij het hoesten geïrriteerd gaat raken. Dus ja het is schadelijk voor je keel. Echter herstelt het goed als het hoesten eenmaal voorbij is. veel beterschap!

Kan irritatie in je keel geven, wanneer je vanuit je bovenste luchtwegen hoest. Het is belangrijk dat je goéd hoest! Vanuit de diepte van de longen, dan voorkom je irritatie en het slijm komt beter los.

Ja want je wordt er hees van... Ik zei altijd tegen mijn kinderen: Wees lief voor je keel, dan is de keel lief voor jou, (bij sterke hoestprikkel-ziektetjes)...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100