40.000 doden door roken!!!

Waarom heeft iedereen het altijd over die 40.000 rokers die ieder jaar overlijden. En hoor je maar zelden iemand over de 60.000-80.000 overigge doden die in hetzelfde jaar overlijden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Om je vraag letterlijk te beantwoorden: over de overige overleden (die niet onder jou 40.000 rokers vallen) wordt ook gemeld maar in mindere mate. Roken kan kanker veroorzaken. De discussie over roken voert momenteel gewoon de boventoon, dit zakt wel weer af. Meeroken is niet gezond maar in de zon liggen ook niet (dit veroorzaakt kan huidkanker veroorzaken). Roken is iets waar je voor kiest, de zon is er gewoon, die kun je niet even uitzetten.

Omdat die niet altijd een zo duidelijk aanwijsbare doodsoorzaak hebben wellicht? Ik bedoel, ja kan wel roepen dat er dit jaar weer 50000 doden zijn gevallen door ouderdom, maar wat kan je daar aan doen.. Roken is iets waar je zelf voor kiest en die doodsoorzaak kan je dus wat aan doen, ik denk dat het daarom gemeld wordt.

Nog een kleine toevoeging van die 40 000 doden schijnen er behoorlijk veel dood te gaan door passief meeroken. Dus doordat andere om hen heen roken. Dat is natuurlijk iets wat nieuws is maar dat mensen doodgaan door ouderdom niet zoals al gezegd werd.

Omdat roken, hard gesteld, in feite een vorm van zelfmoord is. Gelukkig overlijdt niet iedere roker aan de gevolgen van roken, maar zelfs één is al teveel. Veel rokers verwijzen naar de fatale gevolgen die overmatig alcoholgebruik kan hebben. Maar dat doe je alleen jezelf aan, "mee-rokers" lopen ook het risico van een voortijdige dood...

Gelukkig rijden bestuurders onder invloed nooit mensen dood, ontsaan er nooit vechtpartijen met dodelijke afloop onder invloed of noem tig andere dingen. Dus blijft alcohol inderdaad iets wat men alleen zichzelf aan doet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100