Mijn navel is helemaal rood en extra gevoelig. Hoe ontstaat dit en wat doe ik eraan?

Mijn navel en het gebied eromheen is helemaal rood. Een knalrood rondje in z'n geheel dus. Ook heb ik een branderig gevoel en haalde ik er net een klein beetje vocht uit. Hoe is dit ontstaan? Zou het kunnen komen door een onderbroek die ook mijn navel bedekt (om een slanker silhouet te creëren)? Ik heb wel vaker gehad dat mijn navel een beetje rodig was maar nu is het echt totaal knalrood. Wat kan ik hiertegen doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit is een schuur smet plek door te veel wrijving. Insmeren met babyzalf sudocreme dan gaat het vanzelf weg.

Dit kan verschillende oorzaken hebben, bijv een navelontsteking, maar ook een navelbreuk, ga naar de huisarts en laat deze de oorzaak vaststellen en je navel behandelen. Toegevoegd na 2 uur: Ook een schimmelinfectie is niet uit te sluiten, omdat de navel een warme, vochtige omgeving is, waar een schimmel prima kan vertoeven.

Je navel is zeer waarschijnlijk aan het smetten. Draag lage kleding, vooral geen strakke onderbroek. Je navel moet kunnen 'luchten' Maak het na het douchen voorzichtig droog met een wattenstaafje, en doe er een klein beetje (ongeparfumeerde) talkpoeder of zinkzalf op. Ga er niet teveel aanzitten, want dan word het steeds erger en ook pijnlijker. Als je twijfelt of het geneest niet, bezoek dan je huisarts, dan zijn er andere middelen te verkrijgen.

Bronnen:
http://www.huidconsult.nl/portal/index.php...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100