Waarom roggeltde ene persoon om de paar minuten en een ander weer nooit in zijn /haar leven?

Als ik het goed begrijp roggelen/spugen mannen om het slijm uit hun longen te halen. Maar veel andere mannen doen dit weer nooit. Waar laten die laatsten hun slijm in de longen dan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Opvoeding/gewoonte. Mensen die het in hun omgeving vaak zien zullen het ook makkelijker doen, of jongens vinden het gewoon stoer, en het wordt een aanwensel. En mannen die het niet doen: gewoon et als vrouwen, inslikken of in de zakdoek deponeren.

Heeft met de gezondheid/conditie van de longen te maken. Dat verschilt per persoon. Zeggen dat een iemand nooit in zijn leven zal rochelen of hoesten vind ik sterk. Zelfs onmogelijk. Of het moet een heel kort leven zijn. ;)

In de meeste gevallen is het gewoon onbeschaafd gedrag on in het openbaar te rochelen en te spuwen. Met name jongens vinden het stoer. Het is een slechte gewoonte en nog onhygiënisch ook. In China deed men het vroeger ook, maar na opvoeding van de bevolking en strenge straffen doet men niet zo onhygiënisch meer. In Singapore haalt geen mens het in zijn hoofd, zo hoog zijn de boetes. In Nederland is in de jaren 40- 50 ook een campagne geweest om het spuwen op straat tegen te gaan: er waren veel mensen met tbc en hun sputum (wat je spuugt) is besmettelijk. Je kon van het speeksel van een ander de dodelijke ziekte oplopen. In de Ramadan eet en drinkt men niets overdag en sommige Islamieten denken dat je speeksel inslikken ook niet mag. Dat is alleen op traditie gebaseerd en is in een drukke samenleving in een gematigd klimaat als het onze uitermate onhygiënisch. Het hele gebeuren is dus typisch mannelijk als het gaat om raar en vies en stoer geacht gedrag. De meeste meisjes en vrouwen beginnen er niet aan. Die weten wat smerig het is als je het moet opruimen!

Bij het overgrote deel van de mensen die het doen, is het een slechte gewoonte of een zenuwtrekje. Verder zijn er mensen die het doen omdat ze een geirriteerde luchtpijp hebben. Meestal gaat juist door rochelen of schrapen de irritatie door. Als je geirriteerde luchtwegen hebt kun je beter voluit hoesten dan schrapen of rochelen. Er zijn maar heel weinig mensen die het doen omdat ze anders niet van hun slijm af komen (te denken valt aan mensen met chronische bronchitis, maar die zijn meestal juist heel voorzichtig met rochelen omdat je daarmee de luchtpijp weer irriteert).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100