Waarom roggeltde ene persoon om de paar minuten en een ander weer nooit in zijn /haar leven?

Als ik het goed begrijp roggelen/spugen mannen om het slijm uit hun longen te halen. Maar veel andere mannen doen dit weer nooit. Waar laten die laatsten hun slijm in de longen dan?

Weet jij het antwoord?

/2500

Opvoeding/gewoonte. Mensen die het in hun omgeving vaak zien zullen het ook makkelijker doen, of jongens vinden het gewoon stoer, en het wordt een aanwensel. En mannen die het niet doen: gewoon et als vrouwen, inslikken of in de zakdoek deponeren.

Bij het overgrote deel van de mensen die het doen, is het een slechte gewoonte of een zenuwtrekje. Verder zijn er mensen die het doen omdat ze een geirriteerde luchtpijp hebben. Meestal gaat juist door rochelen of schrapen de irritatie door. Als je geirriteerde luchtwegen hebt kun je beter voluit hoesten dan schrapen of rochelen. Er zijn maar heel weinig mensen die het doen omdat ze anders niet van hun slijm af komen (te denken valt aan mensen met chronische bronchitis, maar die zijn meestal juist heel voorzichtig met rochelen omdat je daarmee de luchtpijp weer irriteert).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100