Hoe kun je 'meten' of je hoogbegaafd bent?

Bestaat er een test waarmee je dit duidelijk kunt maken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kunt je IQ laten testen, bij voorbeeld bij MENSA. Als je hoger scoort dan 130, word je in het algemeen als hoogbegaafd geclassificeerd. Maar er zij ook andere ideeën over. Dat je meer kenmerken moet vertonen. Lees het stuk op wikipedia.

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Hoogbegaafdheid

Je kunt een IQ test doen..

Als je dat zelf nooit gemerkt hebt, dan hoef je dat niet eens te testen... Een iq-test laat zien of het waar is wat je denkt...

"Ik geloof niet in de uitkomst van IQ-testen. Ik dacht meer aan een professionele manier van onderzoeken." N.a.v. jouw reactie mijn antwoord: Toch een IQ test doen. En dan niet de huis-tuin-keuken-gedoe van het internet, maar ga eens naar je huisarts. Die kan je doorverwijzen naar een psycholoog (daar hoef je niet gek voor te zijn) en dan heb een betrouwbaar beeld van je IQ (daar wordt immers hoogbegaafdheid aan afgelezen).

Je kunt een IQ test maken via je huisarts,als je een IQ van 130 of meer hebt ben je hoofbegaafd.

Via Mensa, kun je je iq laten testen. Zijn iets andere testen dan de huis tuin en keuken iq testen. Vereniging Mensa Nederland Mensa is een internationale organisatie van en voor zeer intelligente mensen met ruim 100.000 leden.

Bronnen:
mensa.nl

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100