Hoe kan ik een pijnlijke hak voorkomen? (Ik draag Vans)

Ik heb vandaag voor het eerst Vans gedragen. Ik hoor altijd van iedereen dat deze schoenen ontzettend fijn lopen. Maar ik heb, na een hele dag op de schoenen gelopen te hebben, ontzettende pijn aan de achterkant van mijn hakken (zeg maar het stukje waar de rand van de schoen mijn enkel aan de achterkant raakt.) Mijn enkel schuurt als het ware een beetje langs die rand waardoor irritatie ontstaat. Een kleinere maat kopen is geen optie, want dit was al de kleinste maat (en heb via internet besteld, dus kon ze niet eerst aanpassen). Heb het idee dat de pijn ontstaat doordat de achterkant van de schoenen zo dik en stug zijn en omdat er wrijving is tussen mijn hak en de schoen.

Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik er geen last meer van heb? Ik heb geen zin om elke dag speciale pleisters of pads te dragen tegen blaren, dus misschien hebben jullie een andere tip waardoor ik fijn op mijn vans kan lopen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Als ze iets te groot zijn en het schuren daardoor veroorzaakt wordt kan je dat eenvoudig verhelpen door er extra zooltjes in te leggen. Van die zachte schuimrubber zooltjes. Of geurvreters, dat werkt ook.

Het kan niet de juiste maat zijn of ze moetten nog ingellopen worden. Of gebruik inderdaat zooltjes of bij de apotheek verkopen ze alleen maar de hakjes (zie foto)

Hee. Ik had doorzak voeten. Daardoor kan je ook pijn in je hiel krijgen. Vraag het even aan de huisarts. Misschien moe je wel steunzolen.

Je moet de schoenen nog inlopen, geef het wat tijd. Blarenpleisters kunnen een paar dagen blijven zitten, misschien helpen ze je toch uit de brand de eerste tijd. Een goedkopere oplossing is leukoplast dakpansgewijs over je hiel plakken, vaak kan dat ook wel een douchebeurt doorstaan. Nieuwe schoenen zijn over het algemeen binnen tien dagen ingelopen, trek ze gewoon elke dag iets langer aan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100