Ik ben een meisje en zou willen weten hoe groot ik word? Zou het kunnen dat ik zo groot word als mijn papa? Of zal ik altijd kleiner blijven ?

Ik ben nu 166 cm , mijn vader is er 175

Weet jij het antwoord?

/2500

hoe oud ben je nu ?? ik weet niet of je nog in de groei zit. maar meestal worden mannen net ietsje langer dan vrouwen. maar dat is ook niet altijd zo. is je moeder lang ??? als je moeder wel langer is kan jij ook best wat langer worden.

Het geeft geen garantie want het is van een heleboel dingen afhankelijk maar je zou het hier eens kunnen uitrekenen: http://www.ouders.nl/mfaq03.htm Toegevoegd na 6 minuten: Voor de jongens wordt het gemiddelde genomen van de lengte van de vader en de moeder, en daarbij wordt 11 cm opgeteld. Voor meisjes wordt de gemiddelde lengte van de ouders verminderd met 2 cm. Als spreiding rond deze waarde moet ca. 9 cm worden aangehouden, dat wil zeggen dat iemand met een theoretische eindlengte van 180 cm een lengte zou moeten krijgen die ligt in het gebied tussen 172 en 188 cm. Voor jongens: theoretische eindlengte = (lengte vader + lengte moeder)/2 + 11cm (variatie ± 9cm) Voor meisjes: theoretische eindlengte = (lengte vader + lengte moeder)/2 - 2cm (variatie ± 9cm)

Ik weet het niet meer zeker, maar er is een rekensommetje voor: 2x de lengte van je moeder+ 1x de lengte van je vader dat samen optellen en dat delen door 3 dat is dan ongeveer de lengte voor jou.

Hoi. Ik weet niet hoe oud je bent, maar ik denk wel dat er een kans is dat je zo groot als je vader wordt (175 is niet zo groot voor een man). Misschien word je nog veel langer!

Als je vroeg menstrueert stopt de groei. Als dat op latere leeftijd gebeurt groei je nog door.

Normaal gezien groei tot na je 1e menstruatie nog 5cm tot maximaal 7 cm door. Het zal dus helemaal afhankelijk zijn van je leeftijd en de periode wanneer je het eerst gaat menstrueren. Heb je je eerste menstruatie al gehad, dan kun je ervan uit gaan je niet groter wordt als je vader.

als kind kom je 1 keer in de zoveel tijd bij ggd. daar houden ze een groeicurve bij. aan de hand van die groeicurve kunnen uitrekenen hoe lang je ongeveer gaat worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100