Wat te doen bij een migraine aanval?

Ik krijg weer allemaal vlekken voor mijn ogen, dus ik krijg straks weer barstende hoofdpijn. Wat kan ik soen?

Toegevoegd na 8 minuten:
Ik voel mijn handen nu ook niet meer.

Toegevoegd na 1 uur:
Ik ben er nog steeds nuet vanaf.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Gaan liggen/ slapen in een donkere ruimte en wellicht helpt maxalt (doktersrecept): zwaar hoofdpijnmedicijn maar helpt wel! Beterschap!

zoek een koele ruimte op, zorg voor frisse lucht, drink water en ga zitten liggen met je ogen dicht. Als je ook tintelingen gaat voelen neem een aspirine(geen paracetamol of ubrifen) en stop met alles waar je mee bezig bent.

Bronnen:
zelf ook migraine aanvallen

Laat u niet afschepen met paracetamol als u dat zelf al geprobeerd hebt, het is de eerste stap van de standaard ‘migraine’, die de huisartsen volgen. Maar het heeft geen zin dit nogmaals te proberen als u dit zelf al gedaan hebt. Stap 2 zijn de zogenaamde NSAID’s, zoals Ibuprofen. Bij een aantal mensen werkt dit middel goed. Het middel Sarixell heeft inmiddels een officiële antimigraine-indicatie. Sarixell en Advil Liquid zijn duurder dan een doos Ibuprofen van de apotheek, maar Sarixell werkt na een minuut of 40 en Advil Liquid zelfs sneller, een gewone Ibuprofen generiek werkt pas na ruim een uur. Als je snel een migraine-aanval de kop in wilt drukken is dit zeker de moeite van het proberen waard. Hebt u de NSAID’s geprobeerd en komt u niet van uw klachten af, vraag dan uw arts om specifieke anti-migrainemedicijnen: de triptanen. U zal ongetwijfeld eerst Sumatriptan generiek krijgen. Als dit middel niet afdoende werkt, laat het hoofd niet hangen. Er zijn nog zeven triptanen die onderling in werking verschillen. Het is de moeite ze allemaal uit te proberen. Zorg dat u de moed niet opgeeft en blijf teruggaan naar uw arts! Probeer een triptan altijd drie aanvallen uit, en stap daarna pas over op een ander merk. Let op; gebruik nooit twee soorten triptanen tijdens dezelfde aanval. Komt u er bij de huisarts niet uit, overweeg dan eens om naar een, in hoofdpijn gespecialiseerde, neuroloog te gaan. Toegevoegd na 4 minuten: Neem dus paracetamol, Sarixell of Advil liquid, helpt dat niet, bel dan de weekend arts. Ook in een donkere, koele, rustige ruimte vertoeven kan helpen. Toegevoegd na 1 uur: het is normaal dat je er nog steeds niet vanaf bent, een aanval kan 4 tot 72 uur duren, in de meeste gevallen is het binnen een dag over. Ga maandag eens naar je huisarts en vraag hem/haar advies hierover. Stuur iemand naar de winkel om de genoemde zelfzorgmedicijnen te kopen, er is vast wel een winkel of apotheek open op vrijdagavond. Beterschap!

bij mij ook zo'n 15min. geleden weer migraineaanval opgekomen,ik zat in de auto,gelukkig niet achter het stuur.heb net imigran ingespoten en 2 ibuprofen a 400mg. genomen en ijszak op me hoofd,hopelijk gaat het niet verder en neemt het afzo niet lig ik zo in bed voor 3 dagen,en voor jou :als je geen migrainemedicijnen hebt,ijszak of iets anders koud erop 2 2 ibuprofen+paracetamol nemen en liggen. veel sterkte!

Douchen, warm em koud afwisselend in het donker. Kan ook helpen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100